Батез: Задовољство што можемо да угостимо рукометаше

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, поводом утакмице мушких рукометних репрезентација Србије и Швајцарске, истакао значај овог спортског догађаја за Војводину и Нови Сад.
Batez pres rukometna utakmica Srbija - Svajcarska (6)
Фото: Покрајинска влада

Србија и Швајцарска одлучујућу утакмицу за одлазак на Европско првенство, одиграће 16. јуна у великој дворани новосадског СПЕНС-а од 18 сати.

"Задовољство је што смо у прилици да, поред великих спортских догађаја које смо имали у овој и прошлој години, а реч је о учешцу кошаркашке А репрезентације након 13 година у Новом Саду и најбоље селекције одбојкашке репрезентације, сада угостимо и најбољу мушку рукометну репрезентацију“, рекао је Батез на конференција за новинаре почасног организационог одбора, чији је и он члан.

Он је изнео да је сигуран да је Рукометни савез Србије донео праву одлуку поводом тога да доведе ову утакмицу у Нови Сад.

Батез је рекао да је захвалан РСС-у на овој одлуци, зато што је Град Нови Сад, заједно са Рукометним клубом Војводина као техничким организатором утакмице, доказао да је „перјаница“ мушког рукомета у нашој земљи.

Покрајински секретар за спорт је навео да је сигуран да це се заједничким снагама испунити сви стандарди које поставља Европска федерација.

Батез је истакао да је, осим промоције рукомета, изузетно важно да утакмица буде посецена и да у што вецем броју подржимо нашу репрезентацију, како би их што боље мотивисали да победе и квалификују се за Европско првенство.

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин рекао је да Нови Сад представља центар спорта и рукомета, и да верује да ће и овога пута то доказати.

"Нови Сад је заједно са градоначелником заиста пуно учинио и пружио сву неопходну логистику, како би овај догађај у недељу био успешан“, рекао је Цвјетићанин уз жељу да велика дворана СПЕНС-а буде пуна овим поводом.

Председник Рукометног клуба Војводина Милан Ђукиц је рекао да је част и одговорност што је овај клуб, заједно са РСС техницки организатор дуела.

"Пошто већ имамо значајно искуство у организовању великих спортских сусрета, верујем да ћемо и овога пута бити успешни домацини и да це целокупна организација овог спортског спектакла између Србије и Швајцарске протеци на највишем нивоу“, истакао је Ђукић.

Фото: Покрајинска влада

Вршилац дужности генералног секретара Рукометног савеза Србије Мазлам Џемаилоски изнео је велику захвалност орагнизаторима овог великог догадаја и домацинима у Новом Саду.

Он је истакао значај који Нови Сад има и као „стециште рукомета у мушким селекцијама“ током целог јуна, тако да захваљујући доприносу чланова почасног организационог одбора, како је Џамаилоски навео, биће присутне и јуниорска и кадетска репрезентација.

Секретар РСС рекао је да је рукомет веома развијен и популаран спорт и да ће захваљујући и залагањима РК Војводине, Нови Сад са правом понети епитет рукометног града.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести