Бечејци други на рукометном „Турниру пријатељства“

Иако Бечеј нема мушки рукометни клуб, скупина некадашњих играча који су наступали у екипама РК Фадип и РК Бечеј учествовала је на традиционалном међународном „Турниру пријатељства 2017“ који се одржао у мађарском граду Залаегерсег.
rukomet turnir2, fejsbuk s katic
Фото: Рукометна екипа из Бечеја, фото: Приватна архива

Овај турнир се одржава од 2010. године на иницијативу Бечејца Еврина Галамбоша који живи и ради у том мађарском граду и Иштвана Триполског и Стевана Катића из Бечеја. Турнир се одржава наизменично у ова два града, тако да је ово било осмо издање.

Ове године на турниру су наступиле четири екипе: РК Помурје из Словеније, РК Немесшуамош из Мађарске, ЕКК Залаегерсег и представници Бечеја. Прво место припалао је Помурју које је савладало сва три ривала. Редослед осталих места одлучиле су нијансе, па су тако други били Бечејци, трећи Немесшуамош, а четврти домаћини турнира.

Резултати, прво коло: ЕКК Залаегерсег - Бечеј 19:19, Помурје - Немешуамош 29:15. Друго коло: Помурје - Бечеј 29:22, ЕКК Залаегерсег - Немешуамош 18:20. Треће коло: Немешуамош - Бечеј 17:20, Помурје - ЕКК Залаегерсег 23:13.

За најбољег голмана проглашен је Шарколи Иштван (Немешуамош), најбољи стрелац турнира био је Анеј Север (Помурје) са 24 поготка, док је најбољи играч Стеван Катић из Бечеја који је постигао исто голова као и најбољи стрелац, али више из седмераца.

„Признање за најбољег играча, на овом мени драгом турниру, резултат је тимске игре наше мале екипе и ја им на томе захваљујем. Следеће године ми ћемо бити домаћини овог турнира и надам се да ћемо моћи да га организујемо. Поред нас очекујем да се укључи и сам Град јер је сваке године све је теже организовати турнир, а мислим да Бечеј заслужује барем 24 сата рукомета годишње у свом граду.“ изјавио је по завршетку турнира Стеван Катић и захвалио се осталим екипама на добром рукомету.

Капитен Бечејаца Иштван Триполски, који је примио пехар за освојено друго место је истакао:

„Нама је битно да уживамо у игру коју волимо и самим тим смо задовљни оствареним ма како то завршило, прошле године смо били последњи, ове године други, али са истим осећајем и радошћу што смо поново на терену. Било је веома лепих потеза на турниру и барвурозних одбрана голмана. Захвалио бих се домаћину на добро организованом такмичењу и свим учесницима.“

На овом турниру град Бечеј представљали су голмани Дарко Стојановић и Норберт Боаров и играчи Александар Певалић, Ервин Капор (1 погодак), Небојша Вучић (1), Синиша Раданов (2), Немања Топић (3), Данијел Николић (7), Миљан Савковић (9), Иштван Триполски (14) и Стеван Катић (24).

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести