Борзаш: Неће нам бити лако са Норвежанима, али даћемо свој максимум

Репрезентацију Србије у рукомету за нешто више од 24 сата започиње главну и одлучујућу рунду за расплет на Светском првенству у Пољској и Шведској.
Рукометни савез Србије
Фото: Рукометни савез Србије

Први противник је најбоља екипа из групе Ф, селекција Норвешке, која је у други круг пренела максимална четири бода. Иако Норвежани нису непознаница, најпозванији да прокоментарише ову скандинавску селекцију је свакако Урош Борзаш, рукометаш Србије који наступа за норвешки клуб ”Елверум”.

”Сви знамо ко су Норвежани, како играју, какав им је стил рукомета. Брзи су, много трче, неће се предати 60 минута. Најопаснији су на бековској линији, али имају одлична крила и одличног голмана, тако да нам неће бити ни мало лак посао. Последњих неколико година нису освајали медаље, али су увек били у самом врху. Сматрам да једино ако дамо наш максимум, можемо да дођемо до победе”, закључио је млади бек.

Селектора Антониа Ђерону радује то што ниједан играч није потрошен у групној фази, што је минутажа подељена и што је свежина код свих играча осим код Илије Абутовића максимално сачувана. Да Драган Пешмалбек није добио црвени картон у утакмици против Катара и Абутовић би одмарао последњих 15 минута утакмице.

”Синоћ смо до три ујутру анализирали утакмицу против Катара јер иако је већ архивирана и друге екипе гледају наш видео, морамо да видимо пропусте које они могу да примете и да покушамо то да исправимо јер ће нас сигурно нападати у том сегменту. Од овог јутра почели смо да припремамо наредна три противника. Биће јако тешко јер су све три екипе потпуно другачијег стила рукомета. Норвешка са звездама попут Сагосена и Стејнса први је и највећи тест. Велики број талентованих играча такође представља опасност, али спремићемо се што боље и дати све од себе да уз додатне преправке у одбрани и уз разноврстан напад који нас је красио у првим утакмицама дођемо до жељеног резултата”, истакао је Ђерона.

Србија дуел против Норвешке игра у среду, 19. јануара са почетком у 20 часова и 30 минута у ”Сподек” арени у Катовицама.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести