Бошко Рудић на клупи каћког Југовића

Седам дана уочи почетка такмичења у Аркус лиги Србије, управа  Рукометног клуб Југовић из Каћа повукла је радикалан потез. Отпустила је тренера Миљана Станића, који је пре два месеца стигао у Југовић, као и два играча: Тихомира Додера и Бојана Радивојевића. На клупу је сео Бошко Рудић, који је као играч са Каћанима 2001. освојио европски Челенy куп.
Rudic Bosko i Mirkovic Dusan
Фото: Бошко Рудић и Душан Мирковић, фото: Дневник

- Седам недеља екипа је на окупу и радила је под диригентском палицом Миљана Станића. Када смо направили анализу испоставило се да атмосфера у екипи није на завидном нивоу и да је међу играчима много незадовољства. Прихватам да смо и ми из управе томе делом кумовали чинећи грешке код селекције играча. Доводили смо ислужене играче и оне који нам нису потребни, као и такозване професионалце, који су то само када потписују уговор, а када треба испоштовати уговор настају проблеми. Такође, приликом ангажовања играча мало смо запоставили одбрану, базирајући се више на нападаче. Нажалост, морали смо да пресечемо - рекао је директор Југовића Душан Мирковић.

На клупи небескоплавих ће трећи пут да седи Бошко Рудић.


У суботу против Воше

Југовић ће после три сезоне заиграти у Суперлиги, а на премијери, у суботу од 19 часова, гостује Војводини. Некада је то био велики локални дерби.

- Гостујемо актуелном и деветоструком шампиону и сувишно је трошити речи о тој утакмици. Зна се да је Војводина неприкосновена. Битно је да ми пружимо максимум, а бојим се да он сада и није баш велики. Екипа неће имати императив резултата, али хоће императив борбености и наступа на терену - рекао је Мирковић.


- Он је за нас најбоља опција, из Каћа је и познаје прилике у клубу и менталитет играча. Истина је то да смо имали заједничких пропуста у претходном периоду, али смо прешли преко свега тога. Он је имао разумевање за нас, као и ми за њега. Постигли смо договор на обострано задовољство.

Управа је брзо  реаговала и довела замене за отпуштене играче.

- Из Војводине смо довели кадетског репрезентативца Луку Рогана, који је већ био код нас. Покушаћемо да вратимо неке наше играче који играју у клубовима из окружења. Даћемо прилику и млађим играчима, који много обећавају, вредни су и радни.

Мирковић је нагласио да је сада тешко говорити о амбицијама с обзиром на дешавања у клубу.

- Имајући у виду групу у којој ћемо играти и тешкоће које су нас задесиле заиста је тешко и незахвално давати било какве прогнозе у вези амбиција. Нешто конкретније моћи ћемо да кажемо после четири-пет одиграних кола, када тренер буде дао свој печат, када екипа буде вратила пољуљано самопоуздање и позитивну атмосферу. Сматрам да нисмо међу лошијим екипама, имамо шта да покажемо, борићемо се, па ћемо да видимо ефекте  повучених потеза - истакао је Мирковић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести