Бранко Томић, рукометаш Војводине: Реално, најближи смо титули

Пре три године Зрењанинац Бранко Томић стигао је у шампионску Војводину као један од ретких младих рукометаша који има све предиспозиције да постане велики играч.
Tomic Branko 211
Фото: Бранко Томић, фото: РК Војводина

Овај средњи бек са 22 године поседује све оно што краси врхунске играче попут финте, пролаза, шута, упошљавања и храбрости, спреман да стави главу тамо где неко не сме ногу. Временом ће да “обузда” превелику жељу за игром и да постане смиренији и рационалнији. Сваки тренер би га пожелео у свом тиму.

Пред Војводином је данас (18) нови плеј-оф изазов, дочекује Раднички из Крагујевца.

- Свака утакмица у овом делу Аркус лиге за нас је подједнако важна и нема опуштања. Крагујевчани су незгодни, примера ради недавно су скинули скалп нишком Железничару, елиминисали Динамо у Купу, екипама који су кандидати за титулу. Ми имамо јасан циљ, то је победа и освајање осме узастопне титуле и не одступамо од тога - рекао је Томић, који је са Војводином освојио по две шампионске титуле, националног Купа и Суперкупа, као Свесрпски куп.

Раднички је ривале ломио необичном “дивљом” 5-1 одбраном.

- Волим такве одбране, пошто тада до изражаја може да дође мој напад један на један. У договору са осталим члановима екипе и стручним штабом смислили смо одговарајућу тактику како ћемо играти и у одбрани и у нападу.

Војводина важи за најозбиљнијег кандидата за титулу.


Школа под обавезно

Бранко Томић студент је треће године на смеру рачунарство и аутоматика на Факултету техничких наука у Новом Саду.

- Иако сам професионални рукометаш, мој приоритет је да завршим факултет. Добро се држим, јесте напорно, има много одрицања, али знам зашто све ово радим. Саветовао бих младим спортистима да никако не батаљују образовање зарад спорта. Све може да се стигне, а ја сам најбољи пример за то. Увек има времена за нешто поред спорта. Верујем, када завршим факултет, да ћу опет остати у рукомету, јер то волим, надам се да ћу се опробати и у иностранству. Мом сензибилитету одговара шпанска лига, тај стил игре - нагласио је Томић.


- Вредно радимо, верујемо у себе и слажем се са констатацијом да смо најближи титули. Не бих никог издвајао као противкандидата и давао им маркетинг, јер сматрам да смо најбољи. Нека се они потруде да нас победе.

Томић је прошао све млађе репрезентативне селекције, још није стигао позив за сениорску.

- Трудим се да максимално и вредно тренирам, оно што је до мене дајем сто одсто. Надам се да то неко прати и да ће једног дана вредновати. Свестан сам да увек не можеш да даш максимум, али покушавам да имам што мање осцилација у игри, која је ове године и најбоља.   

Бранко је рукометну жицу наследио од оца, некадашњег великог аса овог спорта Зорана Томића, који зна да похвали наследника, али и упути по неки савет.

- И те како зна да каже “можеш боље”. Када увиди неку грешку предочи ми је, а ја сам тај који је усваја или не. Истина, није то толико често, јер сам ја већ увелико свој играч, а и стилски се разликујемо. 

Због густине распореда Војводина је хтела-не хтела Сеха лигу ставила у други план.

- Ове сезоне у Сеха лиги нисмо имали довољно среће. Прве три утакмице смо одиграли јако добро, али није нам се дало да узмемо бод. Надам се да ћемо до краја лигашког дела неком успети да узмемо бодове – поручио је Томић 

Јово Галић

АРКУС ЛИГА

Данас

Војводина - Раднички (18)

Дубочица - Металопластика (19)

Сутра

Динамо - Рудар (17)

Железничар - Партизан (18.30)

1. Вој­во­ди­на     3              3              0              0              83:56     6

2. М-пластика 3               3              0              0              93:84     6

3. Пар­ти­зан        3              2              0              1              85:71     4

4. Ди­на­мо          3              1              0              2              76:79     2

5. Же­ле­зни­чар 3              1              0              2              76:82     2

6. Рад­нич­ки       3              1              0              2              87:94     2

7. Ду­бо­чи­ца      3              1              0              2              76:89     2

8. Ру­дар               3              0              0              3              85:106   0

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести