Брегар: Морамо да изборимо ЕП, Андреа Лекић се опростила

Женска рукометна репрезентација Србије окупила се пред почетак новог циклуса, квалификација за ЕУРО 2022.
seniorke_pred_kval_za_ep_okt_
Фото: РСС

Прве квалификационе утакмице селекција Србије ће играти против Турске у Зрењанину (06. октобар 2021. у 18.00 часова) и Исланда у Хафнарфјордуру (10. октобар 2021. у 18.00 часова).

 - Повод окупљања је нови циклус квалификација за Европско првенство. Већ у среду нас очекује утакмица против репрезентације Турске и у недељу играмо на Исланду са репрезентацијом Исланда. То су два меча која ће се одиграти до краја ове године. У следећој години нас очекују у марту месецу две утакмице са Шведском и на крају у априлу реванш утакмице са Турском и Исландом. У ове квалификације улазимо у релативно подмлађеном саставу, а квалификације као такве су увек битне за нас у ком год да смо саставу. Наш циљ и жеља су да се квалификујемо и да остваримо тај циљ јер је веома важно да будемо присутни на свим великим такмичењима - истакла је председница УО РСС Милена Делић.

Селектор Србије Урош Брегар се сложио са Миленом Делић да се мора обезбедити пласман на Европско првенство.

- Додатни разлог је што је један од домаћина и Словенија, земља из које потичем, па се морамо квалификовати и трудити се да тамо одиграмо што боље. Задовољан сам због пласмана на Светско првенство у Шпанији. Полако ћемо подмлађивати репрезентацију и верујем да ћемо урадити добар посао и имати добре резултате - сматра селектор репрезентације Урош Брегар.

Фото: РСС

На питање медија о измењеном саставу и подмлађивању репрезентације, као и изостанку појединих рукометашица са списка, селектор Брегар је рекао:

- Сања Радосављевић се још увек опоравља од повреде, на рехабилитацији је. Са Андреом Лекић сам обавио разговор и рекла је да више неће играти за репрезентацију, Драгана Цвијић се такође опростила. Јелена Лавко се враћа након опоравка од повреде, само је питање тренутка када ће се вратити. Катарина Крпеж-Шлезак се, како је већ познато, опростила због породице и ритма играња у Лиги шампиона.

О првом противнику у квалификацијама, селекцији Турске, селектор Брегар је истакао:

- Ниво турске лиге и играчица се подигао у последње три-четири године. Имају представника и у Лиги шампиона. Имао сам ту срећу да са Кримом играм против њих, где је и неколико турских репрезентативки. Али наш план је победа и ништа друго, иако постоји респект и не смемо да потценимо противника - казао је Брегар.

Фото: РСС

Репрезентативка Марина Дмитровић је истакла да су циљеви јасни.

- Јесмо мало у измењеном саставу, али имамо довољно времена и довољно тренинга да се спремимо и да се пласирамо, то ће бити циљ, какав год да је састав. Верујем у селектора, верујем у председницу и они стоје иза нас да ћемо направити добар посао. Турска одавно није била на неком такмичењу. Мислим да смо ми квалитетнији као појединци и као тим. Променио им се селектор, верујем да су и они подмлађени. Моје мишљење и за једну и за другу утакмицу је да треба да гледамо нас, да се сконцентришемо на то да се ми добро спремимо, да имамо свој систем и да тако нападнемо противника, рекла је Марина Дмитровић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести