Брегар: Требало је да играју млађе; Лавко: Жао ми је

ЦЕЉЕ: „Ово првенство сам замислио као такмичење на коме бих дао више шансе за игру млађим играчима који нису са нама и то се није догодило из разлога које сам много пута навео”, рекао је селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар после пораза од Словеније (27:24) и елиминације са Европског првенства.
bregar
Фото: Youtube Printscreen

Србија је због "проблема са вакцинацијом" наступила ослабљена на Европском првенству и враћа се кући са скором 0-3.

"Део млађе екипе је добио прилику за игру, дебитовао, искористио шансу, да не набрајам сад појединачно, али свеукупно нисмо ништа добили јер је велики број играча фалио. Само смо искусније играчице трошили, још и ова повреда Јоване Ковачевић. Са неким бековима који нам фале била би то другачија Србија. Не кажем да не бисмо изгубили од Шведске и Данске, ипак су то велесиле, али верујем да би било другачије данас. Али, такав је спорт, једном добијеш, други пут изгубиш", рекао је Брегар.

Српска рукометашица Јелена Лавко истакла је да је увек тешко играти против домаћина.

"Жао ми је јер смо до сад са Словенијом имале скор 3:0 у међусобним сусретима на великим такмичењима. Још ми је више жао кад супротни тим снима тренинге, где нема камера, него се поставља телефон и ајпед да нас снимају јер се плаше да ли ће нас победити са четири бека укупно која имамо, шта онда више да се прича о рукомету и о спорту", поручила је Лавко.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести