Буди се женски рукометни спорт у Бачкој Паланци

Када је Милена Делић стала на чело Рукометног савеза Србије реаговале су ветеранке некадашњег клуба Нопал из Бачке Паланке.
slavica koperec
Фото: Славица Коперец, фото: Приватна архива

Шест бивших играчица овог клуба (Сања Илић, Бојана Андрић, Весна Тиосављевић, Славица Коперец, Милка Томић и Ана Змијањац) одлучиле су да у граду на Дунаву оживе женски рукомет, који је две и по деценије био један од перјаница бачкопаланачког спорта. На партије бивших суперлигашких играчица многи су и сада сачували лепе успомене, али већ пет година ниједан женски клуб не егзистира у овом месту.

У разговору са Славицом Коперец, бившом репрезентативком, сазнали смо да се изузетно радује што је Милена Делић, коју одлично познаје, дошла на чело Савеза.

- Још као мала дивила сам се Милениним играма и понашању на терену, а касније сам имала част да нам буде и делегат на утакмицама. Као водећу личност кровне организације улила нам је огромно поверење и наду да наш спорт, који одавно није ни приближно ономе некадашњем нивоу, може поново да засија пуним сјајем. Надам се да ће она својим радом и ауторитетом, тим пре што иза ње стоји држава, повратити бар део некадашњег рукометног сјаја. Знам да јој неће бити лако, а од ње очекујемо да у догледно време у организационом смислу крене са решавањем нагомиланих проблема - рекла је Коперец.

Фото: Весна Тиосављевић, фото: Приватна архива

Дугогодишњи капитен Нопала Весна Тиосављевић најавила је да ће Бачка Паланка дати скромни допринос рукометним  променама које су кренуле да се котрљају Војводином и Србијом.

- Потрудићемо се да оформимо женски клуб и да бар пиближно достигнемо резултате које је некада имао Нопал. У наредном периоду активираћемо РК Тиквара, који је у статусу мировања, и почети са радом са девојчицама свих узраста. Нас неколико ветеранки са седам-осам млађих играчица укључићемо се у систем такмичења од јесени. Позивам девојчице свих узраста из Бачке Паланке и околних места да нам се придруже, тренинзи су бесплатни, имаће одговарајући стручни и васпитно-образовни рад, а добиће и спортску опрему. Када буду савладале основне елементе ове лепе игре биће укључене у систем такмичења – поручила је Весна Тиосављевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести