Чилетов меморијал у знаку Зрењанинаца

Рукометни клуб Црвенка био је још једном, 21. пут по реду, домаћин традиционалног Меморијалног турнира “Слободан Чиле Мишковић”, који се одржава и организује у част из пијетета према легендарном играчу и тренеру из најслађег села у Србији.
RK Proleter 2020
Фото: Екипа Пролетера подигла је 21. Чилетов пехар, фото: Дневник

Овогодишњи Меморијал, који је због пандемије коронавируса организован у скраћеном издању, са само три екипе, протекао је у знаку зрењанинског Пролетера. Зрењанинци су 21. пехар подигли захваљујући бољој гол разлици, пошто су и остале две екипе, Сивац 69 и домаћин, остварили по једну победу. Друго место припало је Црвенки, а треће Сивцу.

Права је штета што у црвеначкој дворани, названој по легендарном Чилету, није могла да присуствује публика, пошто су љубитељи рукомета пропустили да уживо виде три занимљиве утакмице, вредне сваке хвале. Такође, све похвале иду на рачун РК Црвенка са директором Владаном Рачићем на челу, који су, уз изузетне напоре и мере предострожности, били сјајни домаћини и организатори на високом нивоу, вредном сваког поштовања имајући у виду тешку и незахвалну ситуацију.

Фото: Најбољи средњи бек Вељко Чабрило и Ђурађ Трбојевић, фото: Дневник

– Драго ми је што је настављен турнир у овим тешким временима и што РК Црвенка води рачуна о свом легендарном играчу. Ми смо редован учесник турнира, што говори колико је покојни Чиле оставио трага у рукометном Зрењанину. Турнир је организован сам у једном дану, што је било специфично, јер је требало малтене одиграти две утакмице једну за другом. Нама је то добро дошло као штих проба пред суперлигашко такмичење. Иако смо били хендикепирани неиграњем средњака Алексе Гаћиновића и левог крила Давида Пешића задовољан сам и игром и резултатом, с обзиром на то да смо играли против квалитетних ривала. Видели смо и где грешимо, покушаћемо да то исправимо у наредном период и да спремни дочекамо почетак шампионата – рекао је тренер Пролетера Момир Рнић.

Зрењанинци су заслужено тријумфовали захваљујући првенствено добром склопу младости и искуству. Сивац се показао као добра и искусна екипа која ће се, без сумње, борити за врх Б Супериге, док је нови суперлигаш Црвенка потврдила да се ради о тиму великог потенцијала, чија је младост доказала да има квалитета, на који треба најозбиљније да се рачуна у будућности. Све екипе су у турнир ушле без калкулација, видело се то да постоји ривалитет између све три екипе. Пролетер је лако добио Сивац (20:12), Сивчани су славили над Црвенком (23:20), да би изабраници Владимира Зејака, у последњем сусрету, пре звука сирене били успешнији од Зрењанинаца (24:23). Управо та последња утакмица показује да ће се и у шампионату водити велика борба између Црвенчана и Зрењанинаца, а први њихов дуел заказан је у другом колу Суперлиге.

Фото: Капитен Пролетера Марко Гаћиновић примио пехар од Бранислава Зељковића, фото: Дневник

– У првом сусрету против Сивца нисмо озбиљно ушли у меч. Млада је екипе и разумем да није исти мотив када играте са суперлигашем, поготово што је још присутна еуфорија због пласмана у Суперлигу. Сивац нама не одговара, играју споро, габаритни су, играју чврсту одбрану. Зато у другој утакмици, после лакшег ритма на почетку утакмице, успели смо да направимо преокрет, да контролишемо ситуацију. Имаћемо неколико појачања за Суперлигу, па ћемо да будемо још озбиљније – рекао је тренер Црвенке Владимир Зејак.

Ниво свих утакмица био је прилично квалитетан и на високом нивоу, виђено је много сјајних акција и добрих потеза. У ревији младих играча, између осталих, издвојили су се средњи бек Вељко Чабрило, леви бекови Марко Тасић и Ненад Тодоров, као и пивот Веско Барјактаровић. Управо Вељко Чабрило понео је ласкаву титулу најбољег средњег бека на турниру, а пехар се додељује за ту позицију пошто је легендарни Чиле играо на њој. Осамнаестогодишњи Чабрило је показао кроз бараж и кроз овај турнир да поседује раскошан таленат за креатора игре, што одавно се није појавило у нашој земљи. Награду му је уручио један од најбољиг средњих бекова Југославије Ђурађ Трбојевић. Тренер Бранислав Зељковић доделио је победнички пехар капитену Марку Гаћиновићу.

Текст и фото: Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести