Меморијални турнир у Црвенки: Рукометаши играју за Чилета

НОВИ САД: Традиционални Меморијални турнир “Слободан Чиле Мишковић” одржаће се 21. пут у петак у спортској хали у Црвенки. Биће то још једном прилика да се с пијететом Црвенчани и њихови гости подсете на легенадарног играча и тренера Слободана Мишковића.
r
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Чилету у част, због коронавируса, ове године на меморијалу ће играти само три екипе. Поред домаће Црвенке, која се пре пет дана после осам година вратила у елитну српску лигу, на турниру играће још суперлигаш Пролетер и Б суперлигаш Сивац 69.

Прва утакмица је у 16 часова, састаће се Сивац и Пролетер, потом играју (18.30) Црвенка и Сивац, да би на крају домаћин одмерио снаге са Зрењанинцима. Традиционало, представници свих екипа учесника у 15 часова посетиће Чилетов гроб и положити цвеће.

Упркос ковиду-19, одржаћемо турнир у смањеном обиму како не бисмо прекинули традицију. Водићемо рачуна и о безбедности и поштовати препоруке Кризног штаба Владе Републике Србије. Чиле је то заслужио и то је нешто минимално што му дугујемо. Ово је уједно генерална проба за почетак шампионата. Поред пехара, доделићемо и специјалну награду најбољем средњем беку, за позицију на којој је Чиле играо, рекао је директор Црвенке Владан Рачић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести