Цупара: Градимо тим за оно што нас чека

БЕОГРАД: Повратник у рукометну репрезентацију Србије голман Владимир Цупара, пред пријатељске мечеве са Аустријом и Словенијом, рекао је да ће ти дуели послужити да тим види где је после неколико месеци паузе.
в
Фото: Youtube Printscreen

Рукометаши се окупљају у СЦ Ковилово, где ће започети ЕХФ недељу током које ће 25. октобра одиграти меч са Аустријом у Грацу и Словенијом два дана касније у Марибору.

"Једва чекам да се окупимо, добро ће нам свима доћи да мало заборавимо на клупске обавезе и посветимо се националном тиму. Аустрија и Словенија су добре репрезентације. Резултат нам није у првом плану, већ уигравање за оно што следи на Европском првенству. Добро ће нам послужити да видимо где смо после неколико месеци паузе, да се подсетимо неких акција, али и дружимо и градимо тим за оно што нас чека", рекао је Цупара за сајт Рукометног савеза.

Изабраници Ненада Перуничића имаће прилику да осете терен у Грацу, где ће играти на Европском првенству 2020 у групи са селекцијама Белорусије, Црне Горе и Хрватске.

"На нама је да се добро спремимо и покушамо да направимо искорак у односу на претходна такмичења. Прогнозирати било шта је незахвално, када год сам покушавао, нисам погађао", рекао је голман мађарског Веспрема.

Због обавеза клубова у ЕХФ Лиги шампиона и немачкој Бундеслиги, селектор Перуничић неће моћи од старта да рачуна на неколико играча који ће се у понедељак прикључити тиму.

"Орлови" ће у СЦ "Ковилово" провести неколико тренажних дана пред полазак у Марибор на утакмице које ће бити уједно и последња шанса стручног штаба за уигравање пред почетак завршних припрема за ЕП, које почиње 9. јануара наредне године у Аустрији.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести