Цупара: Верујемо у успех и даље, без обзира на све

СТАРА ПАЗОВА: Голман рукометне репрезенатције Србије Владимир Цупара изјавио је да је срећан што је добио негативан тест на корона вирус и да једва чека да се врати припремама за предстојеће Европско првенство у Мађарској и Словачкој.
cupara, rss
Фото: Владимир Цупара, фото: РСС

Цупара је међу првима имао позитиван налаз на корона вирус у српској репрезентацији, а поновним тестирањем Цупара и селектор Тони Ђерона поново су били негативни.

"Ми се стварно држимо заједно од првог дана и све ово што се догађа, свима нама подједнако тешко пада. Али верујем да та слога коју имамо и та међусобна подршка коју пружамо једни другима константно може да нас извуче и да само тако можемо да пребродимо све ово што нам се догађа. Неизмерно сам срећан и захвалан Богу што је нови тест негативан и што ћу сутра након медицинских прегледа, ако буде све у реду, да се вратим тренинзима и спремању за прву утакмицу на Европском првенству која је већ за пет дана", рекао је Цупара за сајт Рукометног савеза Србије (РС С).

Физичкки се од првог дана осећам одлично, рекао је Цупара.

"Чим сам осетио мале назнаке гребања у грлу, одмах сам урадио тест јер нисам желео да доведем у опасност саиграче. Истог дана смо добили јоч пет позитивних налаза међу играчима и члановима стручног штаба. Пет дана у изолацији ми се чини као вечност", истакао је Цупара и осврнуо се на то толико му је тешко пао период изолације.

"Тешко ми је било што саиграчима нисам могао да помогнем, а првенство се ближи. Психички ми је много теже пало него физички. У соби сам се трудио да радим истезања и све што је до мене да не губим много у форми. Постојао је страх, нервоза, жеља за тренингом и дружењем, али саиграчи и људи из стручног штаба су се потрудили да нам ништа не фали", рекао је.

ЕП почиње у четвртак 13. јануара, а Европска рукометна федерација услед актуелне епидемиолошке ситуације, за све учеснике предстојећег Европског првенства обавезан карантин са првобитних 14, смањила је на пет дана и након два узастопна негативна теста у размаку од 24 часа чланови делегација стичу право учешћа и наступа на такмичењу.

"Веома сам се обрадовао, као и сви ми у изолацији када смо чули да се време карантина смањило са 14 на пет дана. То је била битна вест за нас јер можемо да играмо утакмице, у првобитној ситуацији то није било могуће. Драго ми је што је ЕХФ то смањио. Сви ми ћемо имати лекарске прегледе одмах после негативног теста и тек онда можемо да се прикључимо екипи. Људи брину о нама, Савез се побринуо за све да се не доводи у питање наше здравље и хвала им на томе", рекао је голман националног тима.

Цупара наводи да је тимски дух оно што их чини јакима и ко год буде изашао на терен 13, 15. и 17. јануара и како се ко буде прикључивао, да ће дати све од себе.

"Ко год буде на терену, битно је само да побеђујемо и да направимо што бољи резултат. Надам се да ћемо у другу фазу ући комплетни, да ће сви који су сада заражени бити негативни и да ће се опоравити на прави начин, као и да ћемо моћи да играмо те утакмице у пуном саставу. Верујемо у успех и даље, без обзира на све", закључио је Цупара.

Србија први меч на ЕП игра 13. јануара против Украјине од 18 сати у Сегедину, два дана касније ривал је Хрватска, а последњи меч у групи играће против Француске 17. јануара.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести