Цветковић: Да ли ћемо деци оставити погроме и олује?

ЗАГРЕБ:  Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић додатно је појаснио изјаву да "очекује подршку од браће Хрвата" и поручио да је причао само истину коју многи не сме да изговоре.
Jovica Cvetkovic/RSS
Фото: Рукометни савез Србије

"Видим да је моја изјава изазвала бурне реакције на свим странама, али знам шта сам рекао без трунке кајања. Што кажем то и мислим. Жвели смо 40 година као браћа, помешане крви, заједничких слава, Божића и Бајрама, било нам је лепо. Изрекао сам истину која не сме да се каже", објаснио је Цветковић за сајт РСС.

Према његовим речима догађаје из прошлости не треба заборавити, али треба праштати због лепше будућности.

"Хоћемо ли ћутати и показати да смо мртви, само тога нисмо свесни, чекамо да нам јаве? Хоћемо ли нашој деци наредних 40 година оставити погроме, олује, клање или пак показати да постојимо дајући им делић нашег срећног детињства када нисмо знали за разлике међу људима? Хоћемо ли их оставити у гетима малих државица или отворити ширину наше прошлости када су нам сви путеви у свету били отворени? Да ли ћемо се задовољавати што овакви мали, ништавни, слепи, представљамо клозет Европе? Не, не би требало заборављати, али треба праштати због будућности која за нашу децу на овим просторима зависи само од наше свести".

Додао је и да га "не занимају политика која нас дели".

"Баш ме брига за све "великосрбе", "великохрвате", "великобошњаке" и "великоалбанце", који нашој и својој деци копају гробове", закључио је селектор "орлова".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести