Дански ГОГ бољи од рукометаша Војводине у ЕХФ купу

Рукометаши Војводине поражени су у првом мечу трећег кола квалификација за ЕХФ Куп и у реваншу ће дански ГОГ имати капитал од пет голова, пошто је на Сланој бари славио 32:27.
Svetislav Verkic i Dusko Celica
Фото: Светислав Веркић и Душко Челица, фото: РК Војводина

Борили су се играчи тренера Бориса Ројевића, парирали гостима у првом полувремену, али је у наставку квалитет Данаца дошао до изражаја и сада се налазе пред уласком у групну фазу.

„Уз пуно кадровских проблема, наша млада екипа с оваквим противником није могла више. Ово је тренутно наш максимум. Не могу да будем незадовољан резултатом. ГОГ је много бољи од нас, а нама недостају два играча, двојица су играли ровити и сада морају на десетодневну паузу. Можда је Милош Грозданић могао мало боље и можда се више очекивало од Јовице Николића“, прокоментарисао је Ројевић.

Он је напоменуо да нису случајно млађи играчи добили већу минутажу у овом дуелу.  

„Ово је за њих велико искуство. Нама не значи пуно то да ли смо изгубили са пет, или три гола разлике, а овим смо пуно добили. За две, три године ти младићи ће, ако остану у клубу, славити против тимова као што је ГОГ.“

У дресу српског шампиона дебитовао је пивот Немања Вучићевић, који је дошао као замена за Ратковића, који се опоравља од операције слепог црева.

„ГОГ нас је надиграо. Држали смо се у егалу у првом полувремену, али на почетку другог смо упали у неку летаргију и ривал се брзим головима одвојио. Касније нисмо успели да се вратимо и можда нисмо имали толику помоћ од играча са клупе. Видећемо где смо грешили и потрудићемо се да у реваншу то исправимо и вратимо се из Данске можда чак и са позитивним резултатом“, закључио је Вучићевић.

Реванш се игра у суботу у Гудмеу.

К. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести