Дарко Миленковић, рукометаш Војводине: Понуда шампиона се не одбија

НОВИ САД: Посебан шмек овогодишњој игри рукометаша Војводине дају крилни играчи, међу којима се добрим партијама и успешном реализацијом издваја новајлија Дарко Миленковић.
d
Фото: Do sada opravdao poverenje struke: Darko Milenković/Dnevnik (Filip Bakić)

Овај 27-годишњи Врањанац у покрајинску престоницу стигао је после двогодишњег ангажмана у панчевачком Динаму, а у играчкој каријери наступао је у Слоги из Пожеге, Пожаревцу и Врању, где је сарађивао са једним од најбољих српских стручњака Љубомиром Обрадовићем.

Његове роле нису промакле тренерском оку Бориса Ројевића, који је Миленковића довео у Војводину.

Нисам могао да одбијем понуду осмоструког шампиона државе. После две успшне сезоне у Динамо, једноставно све се поклопило и стигао сам у Нови Сад, град где станује седмоструки узастопни шампион државе. Амбициозан сам, па је логично што сам прихватио Ројевићев позив јер желим да и ја будем део приче у којој се освајајау трофеји. Већ сам уписао први, онај у Купа Србије. То је био највећи мотив када сам одлучио где ћу да наставим каријеру, као и то што ћу играти са одличним играчима попут Прибака, Веркића, Бељанског..., рекао је Дарко Миленковић.

Војводина је у три прва кола у групи А Аркус лиге одиграла два дербија, са Динамом и Партизаном, из којих је освојила три бода.

У принципу задовољан сам са оним што смо остварили у дербијима, мало остаје жал за другим бодом против Панчеваца. Но, добро, шта је ту је, био је то наш лош дан. Против Партизана смо успели да се вратимо у наш  ритам после ремија са Динамом, примили смо само 17 голова на (не)освојивој трвђави на Бањици. С ове две екипе ћемо, највероватније, играти још три пута у шампионату тако да ће бити прилике да се борима за трон, уз Металопластику и Железничар, вели Миленковић.

У суботу (18 часова) Војводини долази једина до сада непоражена екипа - Дубочице из Лесковца.


Репрезентација

Леворуко крило има жељу да заигра у иностранству, а једног дана и за репрезентацију.

Свако од нас има амбицију да оде преко границе. Регионална Сеха лига је прва прилика да одиграм званичан меч ван Србије, да ме неко види и евентуално се заинтересује за моје услуге. Самим тим то је велика мотивација за мене и саиграче. Што се тиче репрезентације, десиће се то ако покажем да сам кадар да носим национални дрес. Прејака је конкуренција на мојој позицији, десног крила, али никад се не зна шта може да се деси, јасан је Миленковић.


Ми смо главни фаворит у првенству, самим тим и у овој утакмици. Лесковчани су скуп искусних и одличних играча, који знају како и на који начин се освајају бодови, почев од голмана Златановића,који ми је био саиграч прошле сезоне. Иако имају шест бодова, чврсто су на земљи и даће све од себе да у Новом Саду не прекину успешан низ. Ми треба да се држимо наше игре, са доста трчања и снажном и покретљивом одбраном. Оно што је добро је то да имамо Немању Прибака, који у делићу секунде препозна право решење.

Миленковић се осврнуо на међусобне односе и сјајну атмосферу у екипи.

Реткост  је да се на једном месту нађе толики број сјајних људи, где дишемо као један. Атмосфера је врхунска, што говори и то да од првог дана се осећам као да сам овде десет година. Ови старији, почев од капитена Веркића, који се поставио као другар са свима нама, па до оних најмлађих нам дају подршку и нема никаквих притисака. Играмо опуштено и резултати не изостају, рекао је Миленковић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести