Дејан Милосављев, члан Фуксе из Берлина: Никог нисам видео с маском

Рукометни репрезентативац и чувар мреже Фуксе из Берлина Дејан Милосављев пред крај првог дела сезоне, средином децембра, повредио је колено и морао је на хируршку интервенцију, која га је од терена одвојила осам недеља.
Milosavljev Dejan/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Милосављев Дејан

Због тога није био у националном тиму на првенству Старог континента у Аустрији. Повреда је сада иза најбољег голмана ЕХФ Лиге шампиона у прошлој сезони и таман је био спреман за наставак Бундеслиге ситуација са коронавирусом у томе га је спречила.

–  Повреда је сада прошлост. Операција је  била успешна, рехабилитација такође, враћам се на терен још јачи, бољи и спремнији за нове изазове. Повредио сам се на тренингу, прве процене лекара су биле да ћу паузирати четири седмице, на крају је то трајало дупло више. Требало је овог викенда да станем међу стативе, али су отказали Бундеслигу до 22. априла. ЕХФ је такође отказао утакмице до 12 априла – каже Милосављев.

После Вардара и свега што му се лепо десило у престоници Македоније и освајања ЛШ, долазак у Берлин био је велики изазов за овог момка из Долова, који је играчку аформацију стекао у Југовићу из Каћа.

–  За мене је био тежак испит доћи у клуб у коме су до тада бранила два искусна голмана. Било је много непознаница, од тога како ћу се снаћи, да ли ћу добити шансу... Срећом, све је испало јако добро, брзо сам се уклопио, али прва два месеца била су јако тешка. Сада имам јако позитивна искуства, организација је врхунска, а утакмице људи доживљавају као празник. Лепо ми је у Берлину и потрудићу се да играм у Бундеслиги на високом нивоу, што дуже будем могао.

Према његовим речима, живот у Берлину тече нормално и људи се не обазиру много на новонасталу ситуацију.

–  Данас смо имали тренинг и добили информацију да не напуштамо земљу због могућих затварања граница јер је непознаница да ли бисмо могли да се вратимо у Немачку. Током викенда ће се изнети план за даљи тренажни процес, као и то да ли ћемо да радимо са кондиционим тренерима појединацно или групно, или нећемо уопште да тренирамо наредних десетак  дана. У Берлину живот тече нормално, а не  какво медији представљају, чак никога нисам видео са маском.

Постоји мугућност да се Бундеслига не игра ни после 22. априла ако се стање не смири. То је одлука управљачког тела Бундеслиге.

–  Надам се да неће да дође до тога, пошто клубови много губе финансијски. Ако ово стање потраје више од два месеца, играчи ће имати мања примања. Таква је тренутно ситуација, здравље је најбитније, паре су у другом плану. Надам се да ће се све вратити у нормалу за неколико недеља. Подсећам да је седам кола пре краја прекинут најквалитетнији шампионат на свету, а ни фајнал– фор Купа Немачке, заказан за 4. и 5. април, неће бити одигран у том термину.

Репрезентацију Србије, ако то ситуација буде дозвољавала, у јуну очекује бараж за Светско првенство 2021. у Египту. Ривал је четвртопласирана екипа са ЕП Словенија.

–  Познајемо селекцију Словеније, фаворит је, ту нема дилеме. Надам се да ће Савез изабрати селектора који ће моћи да из наших расположивих играча извуче максимум, да ћемо победити Словенце и пласирати на шампионат  у Египту. Верујем да ћу до тада бити потпуно среман и да ћу помоћи репрезентацији у остваривању циља, ма ко да буде селектор –  категоричан је Дејан Милосављев, који је пре неколико дана позван у идеалан тим Бундес лиге.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести