Ђерона: Дуели са Чешком ће бити корисни за припреме

БЕОГРАД: Селектор рукометаша Србије Тони Ђерона рекао је да ће предстојеће утакмице против Чешке бити корисне за припрему дуела баража који их очекају у априлу.
Toni Djerona/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Тони Ђерона

Рукометаши Србије окупили су се у мартовској ЕХФ недељи националних тимова, током које ће тренирати у Крагујевцу, а затим следи пут у Жубри на две пријатељске утакмице са репрезентацијом Чешке 18. и 19. марта.

"Морали смо да мењамо планове за март и нађемо новог противника за пријатељске мечеве јер претходно заказане утакмице са Русијом нису могле да се одиграју. Имало смо среће да се пружила прилика за две провере са Чешком. На Европском првенству, иако нису били у главној фази такмичења, приказали су добре игре.Играли су нерешено са Шведском, изгубили малом разликом од Шпаније и победили Босну и Херцеговину", рекао је Ђерона за сајт РС С.

Изабраницима Тонија Ђероне ово ће бити контролне провере пред бараж мечеве за пласман на Светско првенство у којима ће се Србија у априлу месецу састати са победником двомеча између Италије и Словеније.

"Чешка је променила селектора, што доноси нову енергију у екипи и мислим да ће то бити веома интересантна екипа и веома корисна за припрему мечева који нас чекају у априлу, рекао је селектор Ђерона.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести