Ђерона саопштио списак рукометаша за припреме за ЕП

БЕОГРАД: Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона саопштио је списак играча за завршне припреме пред Европско првенство 2022. године и контролне утакмице са Немачком.
Toni Djerona/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Тони Ђерона

На списку се налазе голмани: Владимир Цупара (Веспрем), Милан Бомаштар (Адемар Леомн) Михаило Радовановић (Нексе) и Дејан Милосављев (Берлин), лева крила: Немања Илић (Феникс Тулуз) и Вања Илић (Шартр МХБ), пивотмени. Драган Пешмалбек (Нант), Живан Пешић (Хапоел Ришон Лезион), Давор Басарић (Кокс), Мијајло Марсенић (Берлин), десна крила: Богдан Радивојевић (МОЛ Пик Сегед) и Дарко Ђукић (Вардар 1961), бекови: Урош Борзаш (Феникс Тулуз), Стеван Сретеновић (Мешков Брест), Петар Ђорђић (Бенфика), Данило Радовић (Динамо), Лазар Кукић (Бенфика), Марко Милосављевић (Адемар Леон), Ђорђе Ђекић (Кокс), Милош Орбовић (К Луцерн), Јовица Николић (Војводина), Милан Милић (Нант), Илија Абутовић (Рај Некер Левен) и Петар Ненадић (Веспрем).

Како је саопшио РСС, окупљање репрезентације је заказано за недељу, 26. децембар у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, где ће се и одвијати тренажне активности.

У склопу завршних припрема за Европско првенство предвиђене су и две контролне утакмице са селекцијом Немачке и то 7. јануара у Манхајму и 9. јануара 2022. године у Вецлару.

Играчи из клубова Бундеслиге припремама ће се придружити 1. јануара 2022, а Петар Ненадић у складу са опоравком од повреде.

Европско првенство је на програму од 13. до 30. јануара 2022. године у Словачкој и Мађарској.

Наша селекција ће 11. јануара кренути пут Сегедина, где ће играти групну фазу такмичења.

Србија се налази у групи Ц са селекцијама Француске, Хрватске и Украјине.

Након утакмица групне фазе, мечеви наредне, главне фазе такмичења, у коју ће се пласирати по две најуспешније селекције из сваке групе играју се од 20. до 26. јануара у Будимпешти.

Престоница Мађарске је домаћин и завршнице такмичења - полуфиналних дуела, 28. јануара и финала, 30. јануара.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести