„ДНЕВНИК“ САЗНАЈЕ: Будући селектор Борис Ројевић добио зелено светло од РК Војводина

Иако је пре неколико дана процурела вест да ће Борис Ројевић бити нови селектор рукометне репрезентације Србије то је тада било још на дугом штапу.
с
Фото: РК Војводина

У понедељак је начињен први корак ка промоцији. Наиме, први човек Рукометног клуба Војводина Душан Бајатовић тек данас је (понедељак) после дуготрајних разговора са најужим руководством, дао зелено светло стратегу актуелног шампиона да, уз вођење новосадског суперлигаша, преузме кормило националног тима.

Сада Борис Ројевић чека да то и Рукометни савез Србије озваничи на седници Управног одбора, која је заказана за четвртак.

Поред Ројевића, у репрезентацији Србије биће још један члан Новосађана. Реч је о потпредседнику Војводине Марку Вујину, који ће бити директор репрезентације.

Новог селектора већ за два и по месеца очекује двомеч баржа за Светско првенство са репрезентацијом Шпаније, која је попут Србије направила кикс на ЕП у Немачкој и после првог круга завршила такмичење.

Наредног месеца је ЕХФ недеља, тада би требало да Ројевић први пут окупи тим.

У репрезентацији Србије би требало да се врати и Дејан Перић, некадашњи селектор, који ће бринути о голманима. Ко ће се још наћи у стручном штабу репрезентације сазнаћемо после седнице УО РСС и промоције Бориса Ројевића на месту селектора.

До тада, Ројевићеве клупске изабранике чека изазов у Лиги Европе, пошто у уторак рукометаши Војводине играју у Флензбургу.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести