Донаторско вече за РК Пролетер из Зрењанина

У зрењанинском хотелу Војводина организовано је донаторско вече са циљем прикупљања средстава за набавку опреме за млађе категорије у Рукометном клубу Пролетер.
zrenjanin
Фото: Детаљ са скупа у зрењанинском хотелу Војводина, фото: Дневник

Донаторској вечери, осим актуелне управе  и стручног штаба, присуствовали су и млади рукометаши, бивши спортисти, ветерани, бизнисмени, представници локалне самоуправе, новинари и пријатељи клуба.      

Председник Пролетера, угледни приватник Драган Божјак, казао је овом приликом да управа има подршку Града, градоначелника Чедомира Јањића и његовог помоћника Симе Салапуре, у намери да се Пролетер врати на место које му припада.

„Сада је прилика да вратимо клуб на место где је некада био. Наравно, то не иде брзо. Направили смо ревизију и крећемо од почетку. План је да испунимо програм за годину дана, онда ћемо усвојити четворогодишњи програм, а затим и на осам година“, истакао је Божјак, додајући да је доста овдашње привреде укључено у помоћ клубу.

Спортски директор Небојша Јокић подсетио је да је овај спортски колектив својевремено много урадио за српски спорт и да је играо финале Купа шампиона.

„Морамо клуб да вратимо на старе стазе славе. Људи који га сада воде имају најбоље намере и велику жеље да помогну, без икаквих и најситнијих личних интереса“, казао је прослављени рукометаш, сада ваљани спортски радник Небојша Јокић.       

Тренер Золтан Иваница истакао је да ће рад бити усмерен ка фабриковању квалитетних играча за прву екипу, уз јасну визију да спорт има комплексну улогу у развоју младог човека.

Текст и фото: Ж. Б.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести