ДРАМА У ФИНАЛУ РУКОМЕТНОГ КУПА: Војводина после седмераца остала без трофеја у Новом Саду

Рукометаши Војводине изгубили су финале Купа Србије „Проф. др Бранислав Покрајац” после драматичне утакмице са Партизаном након два продужетка и извођења седмераца 28:29 (19:19, 13:8).
с
Фото: В. Фифа

Новосађани су пропустили прилику да освоје девети пехар у националном купу.

Уводни минути наговестили су да ће нијансе одлучити победника. Оба тима су играла надахнуто, квалитетно ношени песмом навијача.

Голом Петра Ђорђића у 15. минуту Новосађани су први пут дошли до предности од два гола (7:5), што довољно говори о беспоштедној борби на обе стране терена. Средином првог полувремена црвено-бели су играли сјајно у дефанзиви и предвођени двојицом Миљана, Пушицом и Вуковљаком терали су црно–беле да нападе решавају уз подигнуту руку судија.

Фото: В. Фифа

Блистао је Борис Пуховски у првом полувремену, организовао је нападе српског шампиона и изнудио неколико седмераца које су у голове претварали Воркапић и Ђорђић, па је тако предност расла.

Нервозно је ушла Војводина у друго полувреме. Мучили су се Новосађани у реализацији напад без „бомбардера” Петра Ђорђића у уводним минутима другог периода. Седмерце је за Партизан изводио капитен Зечевића који је био непогрешив, па су Београђани пришли на само два гола заостатка на истеку 40. минута. Голом Уроша Којадиновића црно-бели су пришли на гол заостатка пред одлучујућих 10 минута и најавили још јачу борбу до коначног циља, пехара намењеном освајачу Купа Србије „проф. др Бранислав Покрајац”.

 У 58. Минуту Милан Голубовић је довео домаће до вођства (19:18), а потом је Андреј Трнавац одбраном приближио екипу на корак, ипак у последњем нападу Урош Којадиновић је погодио мређу црвено-белих и тако довео екипу до продужетка.

Фото: В. Фифа

У првом продужетку било је мало ефективне игре, а на кратак предах отишло се са ремијем. У одлучујућих пет минута борба је била равноправна, а голман Партизана Немања Марјановић одбранио је седмерац Вукашину Воркапићу па су извођени пенали у којим су бољи били црно–бели.

 

Управо је Марјановић проглашен најбољим играчем финала. 


Прекид утакмице

У 54. минуту дошло је до немилих сцена и међусбног гађања разним предметима навијача Војводине и Партизана. Нажалост ове сцене засениле су сјајну рукометну представу и одложиле наставак за малтене пола часа.


В. Гвозденовић


Војводина – Партизан 28:29 (19:19, 13:8)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 1200. Судије: Ковач (Сремска Митровица) и Милисављевић (Звечан). Седмерци: Војводина 7 (4), Партизан 12 (7). Искључења: Војводина 14, Партизан 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Лучин, Воркапић 5 (3), Вуковљак, Азиз, Трнавац (9 одбрана, 1 седмерац), Миленковић 3, Сунајко, Пушица, Рађеновић 4, Пешић 1, Томић, Роган 3, Ђорђић 5 (1), Голубовић 2, Пуховски 1.

ПАРТИЗАН: Михајлов, Маркататос, Јовић, Шотић 2, Барјактаревић, Марјановић (9 одбрана, 1 седмерац), Којадиновић 4, Зечевић 9 (6), Арсенић (5 одбрана), Мићић 5 (1), Обрадовић 1, Поповић 3, Пештић, Лазић, Шапоњић, Ковачевић.


 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести