(УЖИВО) ПОСЛЕ СЕДМЕРАЦА ПАРТИЗАН ПОБЕДИО ВОЈВОДИНУ У ФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ, ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ПРЕКИНУТ меч у 54. минуту

У финалној утакмица Купа Србије ,,проф. др Бранислав Покрајац" за рукометаше Партизан је после драме и пенала победио Војводину са 29:28 (24:24, 19:19, 8:13))
1
Фото: В. Фифа

Ђорђић и Мићић су погодили, те Воркапић и Обрадовић, Роган и Зечевић. Затим је Пуховски промашио, а Којадиновић погодио и Партизан је повео. У петој серији сигурни су били Томић и Поповић, тако да  је пехар отишао у руке Партизана.

Крај другог продужетка. Пенали ће одлучити победника.

У другом продужетку наставила се драма. После 22:22, Партизан је промашио седмерац. Трмавац је забележио 17. одбрану, а онда је Рађеновић довео Вошу у вођство са 23:22. После грешке Партизана Војводина је 90 секунди пре краја погодила за 24:22. Но, не да се Партизан, па је смањио на 24:23. Ђорђић је пропустио прилику да реши меч, одбранио је Маријановић, а онда је Поповић донео изједначење 24:24. Којадиновић је онда фаулирао Рогана и досуђен је седмерац две секунде пре краја. Воркапић је шутирао, али је одбранио Маријановић.

Крај првог продужетка

Партизан је први стигао до вођства од 20:19. Миленковић је са крила са играчем више изједначио на 20:20 у трећем минуту првог продужетка. Затим је Роган искористио грешку Партизана у нападу и лако убацо лопту у празан гол за ново вођство Војводине од 21:20. Не да се Партизан Којадиновић је изједначио на 21:21 с играчем мање у четвртом минуту првог продужетка. На крају је Којадиновић промашио седмерац за вођство, а Војводина ће у други продужетак без Пушице који је добио црвени картон.

Почели су продужеци

Крај утакмице

У последњем минуту Којадиновић је донео изједначење на 19:19. Тако да ће се играти продужеци два пута по пет минута, а ако буде и даље нерешено пуцаће се пенали.

У 58. минуту Војводина је повела са 19:18, а онда је минут касније пропустила прилику да реши меч. Голман Партизана је одбранио шут Новосађана. 

У 57. минуту Партизан је преко Поповића стигао до изједначења (18:18). Партизан је изненадио Војводину својом одбраном, толико да су Новосађани у другом полувремену успели да до сада дају само пет голова.

Утакмица је после 28. минута настављена.

Вратили су се играчи на терен и почело загревање. 

Фото: В. Фифа

Комесар за безбедност РК Војводина Ђорђе Сокић се са судијским паром Ковач-Милосављевић, као и делегатом Борисом Ивановићем и контролором Миланом Савковићем договорио да се да утакмица настави. Они су се повукли се у свлачионицу, разговарали са обе екипе да се настави утакмица. Одлучено је да уколико се убаци било који предмет утакмица ће бити трајно прекинута. Навијачима су се затим обратили капитен Партизана Никола Зечевић и капитен Војводине Миљан Вуковљак и позвали навијаче на фер и спортско навијање.

 

Поново је Воша дошла до вођства од 18:17 у 53. минуту, а онда су гледаоци почели да бацају пиротехничка средства на терен, па су судије у 54. минуту прекинуле утакмицу. Органи реда на трибинама покушавају да изолују најватреније навијаче. Један део навијача напустио је трибине, а екипе су отишле у свлачионице док се ситуација у сали потпуно не смири. Запаљен је и један део трибина.

 

Партизан је у 52. минуту стигао до изјеначења (17:17). Прво је минут раније Воркапић промашио седемрац за два разлике, а онда је Трнавац 12. одбраном спречио изједначење. Но у следећем нападу Зечевић је донео изједначење.

Партизан је у другом полувремену донео нека боља тактичка решења него у првом, нарочито у одбрани. У 47. минуту Партизан је опет на "минус два" (16:14). Покушава Воша да повећа предност, повела је са 17:14, али Партизан из седмерца поново враћа на "минус два" (17:15) у 50. минуту, а онда права драма у Сланој бари, јер је Партизан пришао на "минус један" (17:16).. 

После више од шест минута голгетерског поста успела је Војводина да постигне погодак и поведе са 15:12. Трнавац одличним одбранама држи Вошу у вођству.

Наставила је Војводина  и у другом полувремену у истом ритму, али је онда уследио голгетерски пост. Партизан у 36. минуту успео да смањи на четири разлике (14:10), а онда у 40. и на 14:11. Вратио се Партизан у живот и из седмерца у 41. минуту смањио на "минус два". Стао је Напад Војводине на другој страни.

Фото: В. Фифа

Полувреме

Највећу предност Војводина је остварила у 27. минуту када је Ђорђић одвео Новосађане на "плус пет" (12:7). У 29. минуту било је чак и 13:7, али је на крају полувреме завршено са 13:8 за Војводину.

Војводина је успеола да се врати на "плус четири" у 25. минуту, а погодио је Рађеновић.

Партизан је коначно заиграо боље, и у 21. минуту успео да смањи на два разлике (9:7) и то из седмерца. Коначно су црно- бели погодили са седам метара. Ускоро је Воша повисила на 10:7, а Партизан промашио још један седмерац. Блиста голман Воше Трнавац.

Војводина је одлична у одбрани и из те јаке одбране организује и сигурне нападе, тако да је у 18. минуту Воша повела са 9:5. Партизан није искористио ни други седмерац, Трнавац је био сигуран. Наставио се голгетерски пост Партизана.

У 15. минуту Војводина је први пут повела са два разлике (7:5). Партизан је имао шансу да смањи на "минус један", али је промашио седмерац. Убрзо је стигла казна, па је Воша повела са 8:5.

У првих десет минута води се изједначена борба на терену. Војводина стално има минималну предност, али Партизан све време држи прикључак и долази до изједначења.

Присутне су обе навијачке групе, а нека од две екипе ће након 60 минута борбе пригрлити нови трофеј.

 

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести