Ђурађ Трбојевић нови тренер ЖРК Војводина

Рукометашице Војводине од данас са клупе предводи прекаљени стручњак и легендарни рукометаш Ђурађ Трбојевић.
Trbojevic Djuradj Foto:  Dnevnik.rs
Фото: Ђурађ Трбојевић, фото: Дневник

То је одлучило руководство новосадског суперлигаша с Мишком Томићем на челу, после ненаданог одласка досадашњег тренера Ђура Тојагића. Познати и признати тренер Ђурађ Трбојевић после десет година вратио се у женски рукомет. Последњи пут с девојкама је радио у Темерину, када их је с великим успехом предводио две сезоне.

„Увек сам с радошћу радио са женским екипама, јер се по много чему разликују, како по раду, тако и по понашању, од мушких. С радошћу сам прихватио позив управе Војводине. Латио сам се посла тренера прве екипе, можда у незгодном тренутку, пошто је састав не комплетан због повреда. И поред свега, ја сам борац и не предајем се лако. Јеедноставно верујем у ове девојке које су ми на располагању, управу, али и себе да заједничким снагама можемо да у преосталих шест уткмица остваримо примарни циљ, очување елитног статуса“, рекао је Ђурађ Трбојевић, који ће до краја сезоне предводити и другу екипу Војводине.

Први сарадник Ђурађа Трбојевића биће Златко Чаушевић, с голманима ће и даље да ради Јасмина Гутеша, за кондицију је задужен Страхиња Марковић, док је психолог Јована Трбојевић.

„Нијеног тренутка нисам доводио у питање наш опстанак, пошто заиста верујем у ове девојке, поготово што ћемо екипу допунити са перспективним јуниоркама. Четири екипе у плеј-ауту су приближног квалитета, нама је потребно да бар три утакмице од шест победимо и морно дочекамо крај сезоне. Наравно, нема опуштања ни на гостујућем терену, напашћемо бодове у свакој утакмици.“

У недељу од 19.30 Војводина дочекује београдски Јуниор на Сланој бари.

„То је за нас врло важна утакмица и свака подршка, поготово с трибина би нам много значила, јер ово нам је први заједнички испит кога морамо с успехом да положимо. Јесте Јуниор последњи на табели с два бода, шест мање од нас, али не смемо се опустити нити потценити ривала. Наша победа није упитна, али то мора да се потврди и на терену“, категоричан је учитељ Војводиних рукометашица Ђурађ Трбојевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести