Ђурковић: Квалификациони турнир за ОИ у Ђеру без публике

БЕОГРАД: Квалификациони олимпијски турнир за рукометашице у Ђеру, одржаће се без присуства публике, рекао је данас Танјугу председник Рукометног савеза Србије (РСС) Божидар Ђурковић.
rukometasice srbije, rss
Фото: РСС

"То је најновија информација из Светске рукометне федерације, што наравно не значи да у наредних неколико дана, услед неких непредвиђених околност,и не може да се откаже. Контактирали смо са амбасадом, са амбасадаром Тодоровом, све ће бити спроведено у складу са мерама Владе Мађарске, јер је тамо уведено ванредно стање. Наше је да поштујемо одлуке и сигуран сам да ништа неће бити урађено исхитрено.", рекао је Ђурковић.

Рукометашице Србије окупиће се у недеље увече, а додатни проблем је што 90 одсто играчица долази из иностранства.

"То сигурно може још да компликује, али да видимо како ће све то да функицонише. Знам да су девојке спремне и орне да после неколико деценија изборе пласман на Олимпијске игре. Видећемо, сваки минут је битан, ми ћемо бити на вези са министартсвом, Светском федерацијом, амбасадом", истакао је Ђурковић и додао да су утакмице против Русије у квалификацијама за Европско првенство, које је требало да се играју после Ðера, одложене за јун.

Квалификациони турнир у Ђеру на програму је од 20. до 22. марта, а ривали рукометашицама Србије биће Мађарска, Русија и Казахстан.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести