ЂУРО ТОЈАГИЋ, ПОСЛЕ ТРИЈУМФА С ВОЈВОДИНИНИМ ДАМАМА, ОСВОЈИО ПОКРАЈИНСКИ КУП И СА РУКОМЕТАШИМА ЈУГОВИЋА: Успешно кормилари каћким бродом

Рукометни тренер Ђуро Тојагић полако постаје специјалиста за освајање трофеја Купа Војводине.
1
Фото: Ђуро Тојагић, фото: РК Југовић

Најпре му је то пошло за руком с рукометашицама Војводине, а овога пута подигао је пехар у мушкој конкуренцији, са каћким Југовићем. Каћанима је ово трећи пехар у историји, а три последња финала за њега су се борили са Кикиндом, која је претходна два пута била успешнија.

На победничком путу, редом су падали ривали Инђија и Врбас.

– Имао сам искуства играња финала Купа Војводине, тако да сам у том смеру и припремао екипу за оно што нам следи. Показали смо одлучност и  борбеност јасно стављајући до знања да смо дошли по трофеј. За нас је освајање купа било двоструко важно. Чак два пута су узастопно губили финале од Кикинде, сада су успели да се издигну изнад тога. Опет, овом победом, полетом и позитивном енергијом добијемо крила за мечеве до одласка на зимску паузу – сматра Ђуро Тојагић.

Занимљиво је то да је Тојагић пре месец дана преоузео кормило каћког брода, који покушава да се избори са узбурканим суперлигашким водама. Он је трећи тренер Југовића од почетка сезоне, а поверење управе је добио само до полусезоне.


С Крагујевчанима 20. децембра

Вољом жреба у претколу Купа Србије ривал Каћанима, 20. децембра, биће Раднички из Крагујевца.

– Њих смо победили недавно у шампионату и за разлику од тог сусрета сада ће имати новог тренера. Нама је приоритет Првенство, али сигурно наћемо у следећу среду изаћи на мегдан Крагујевчанима са белом заставом, поготово пред нашим навијачима – рекао је Тојагић. 


– Тако смо се договорили, јер сам ангажован да будем тренер друге екипе. Сплетом околности, остало је упражњено место у првој екипи, замолили су ме да им помогнем до краја текуће године. Чисто, да видимо где се налазимо, шта нам је даље чинити, много више ћемо знати наше стање на табели, међусобно ћемо се упознати и лакше ћемо дефинсати нашу сарадњу.

Када је преузео екипу, Тојагић није знао како реагује ни када води, ни како када је у резултатском дефициту.

–Заиста сам се нашао у специфичној ситуацији, за мене страној до тада. Требало је да се упознамо и стекнемо међусобно поверење. За кратко време смо успели да спроведемо неке ствари. Убрзо сам увидео да је то скуп веома добрих младих играча, жељних рада и напредовања. Најважније је тада било подићи екипу после пораза од Војводине, направити искорак и покушати да освојимо неколико (не)очекиваних бодова важних за очување елитног статуса. Ушли смо у незахвални ритам среда-субота због играња и Купа. Победили смо Инђију и Врбас у Купу, као и Раднички из Крагујевца, где је успео да дође до изражаја сав играчки потенцијал. С Партизаном смо били прилично лоши, недостајало је дотадашње енергије, али некако можемо то и да оправдамо превеликом жељом доказивања и згуснутим календаром такмичења.

Под тренерском палицом Ђура Тојагића Каћани су приредили изненађење и победили Уб на њиховом терену, с та два бода начинили су велики корак ка осигурању места међу суперлигашима.

– Освојили смо два изузетно важна бода на врућем терену у Убу. Моја екипа је дала максимум, успели смо да спроведемо све тактичке замисли и целу утакмицу смо били у вођству.

У суботу долази одлична екипа Металопластике.

– Коначно ћемо да изађемо из ритма среда-субота. Једва чекамо да будемо одморнији, да одиграмо што будемо најбоље умели и завршимо ову изузетно узбудљиву полусезону – истакао је Тојагић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести