ЕХФ: Рукометаши Војводине и у реваншу бољи од Дукаса

Рукометаши Војводине пласирали су се у друго коло квалификација ЕХФ Купа, пошто су на старту другог по снази европском такмичењу били бољи од грчког Дукаса.
1
Фото: Dnevnik.rs

Први сусрет је све решио, било је 20 разлике, па је реванш био само пука формалност за црвено-беле, које ће у другој рунди квалификација играти са швајцарским Внтертуром.

Новосађани су нешто слабије ушли у реванш, али опуштање је било очекивано због огромне предности из првог дуела. После осам неефикасних минута, тренер Воше Божо Рудић затражио је тајм-аут како би пробудио своје пулене. Прва одбрана голмана виђена је у 13. минуту, а Дукас је преко Живуловића и Дуниса повео 10:4. Виђена је потпуно другачија слика у односу на први сусрет, када су Новосађани били добри у одбрани и трчали котре. Није Воша имала идеју у нападу, трежио се вишак, али без успеха јер је грчка зона 6-0 добро функционисала. Повећавали су гости вођство преко Кедериса који је за кратко време реализовао четири контранапада и донео свом тиму 13:5. Мењао је Рудић голмане и млађани Јелић је донео елан свом тиму, а Јовановић је с три брза поготка прекидао серије Дукаса. Ипак, на одмор се отишло осетном предношћу грчке екипе од шест голова.      Новосађани су друго полувреме отворили серијом 6:0, ослободили се притиска и умногоме себи олакшали наставак утакмице. Брзо изједначење дошло је као продукт боље одбране, а Милан Јовановић био је незаустављив у нападу, постигао је два брза гола и асистирао Ратковићу за 16:16. Када су се распуцали Остојић и Ратковић, Воша је повела са 21:19, а последњих 15 минута сусрета протекло је у изједначеној игри, прошараној нешто слабијим потезима, јер је играче стигао умор. Ипак, оба тима су желела победу престижа и њу је српски шампион извојевао првим голом Чагаља, у последњим секундама.

М. Ристић

Војводина - Дукас 26:24 (10:16)

НОВИ САД: Хала СЦ Слана бара, гледалаца: 300, судије: Манеа и Илиеску (Румунија). Седмерци: Војводина 2(2), Дукас 6(4). Искључења: Војводина 6, Дукас 4 минута.

ВОЈВОДИНА: Јандрић (2 одбране), Јелић (5 одбрана, седмерац), Перовић, Бојанић, Чагаљ 1, Грозданић 2, Јовановић 7, Милић, Надовеза 3, Остојић 2, Радовић, Ратковић 3, Станковић 2, Стојановић, Трифковић 3(2), Вучковић 3.

ДУКАС: Бабас (3 одбране), Браудакис (4 одбране), Апостолидис, Арапакопулос 3, Дарсулан 3, Герцос 2, Кедерис 6, Колирис, Мораитис, Дунис 5, Папапулис 1, Тоброс, Зафеиракис, Живуловић 4(4).

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести