ЕП Данска: Рукометашице Србије играју против Холандије (20.30)

КОЛДИНГ: Женска рукометна репрезентација Србије дуелом против Холандије вечерас од 20.30 сати почиње наступ на Европском првенству у Данској.
kristina liscevic, fonet
Фото: Kristina Liščević, foto: FoNet

Вечерашњи сусрет у Колдингу биће прва званична утакмица изабраница Љубомира Обрадовића још од децембра прошле године и пораза од Црне Горе у борби за пето место на Светском првенству, док су актуелне светске шампионке на континетални шампионат дошле ослабљене, без најбоље играчице Еставане Полман.

"Не бих то рекао, Холандија је репрезентација која има систем. Било је тако исто и када је недостала Грот, па се причало да и без ње не може. Дошла је Полман, па је било још боље. Имају систем и у њега се сви уклапају. Холанђанке имају систем, играју брзо, дисциплиновано, са мало техничких грешака. Тактички су веома добро припремљене", рекао је селектор Обрадовић.

Средњи бек Кристина Лишчевић каже да ниједан меч неће бити лак, али фокус највише био на Холандији.

"Прва је утакмица и битно нам је да отворимо првенство победом. Познато је да Холандија не улази добро у утакмице, слабије стартују, тако да се надамо да ће и сутра наставити у том ритму. Ипак, са Холандијом смо до сада имали доста проблема и надам се да ће бити другачије и да ћемо победити", рекла је Лишчевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести