ЕП Француска 2018: Чврста одбрана Рускиња прејака за Србију 29:25 (видео)

Најбоље рукометашице Србије нису успеле да направе изненађење против актуелних олимпијских шампионки из Русије, које су у нашем првом мечу друге фазе такмичења Европског првенства у Француској заслужено славиле резултатом 29:25.
d
Фото: EPA/EDDY LEMAISTRE

После првих 30 минута игре наше прве утакмице друге фазе такмичења на Европском првенству у Француској Рускиње воде против Србије 16:13.

Наше најбоље рукометашице су одлично почеле меч, прве повеле и држале резултатску равнотежу са фаворизованим противницама током првих 15-20 минута меча.

Али тада су Рускиње почеле да се одлепљују, пре свега захваљујући нашој слабијој реализацији у финишу првог дела игре и одличним одбранама руске голманке. Стигле су Рускиње у једном тренутку и до +4, али су наше рукометашице ипак успеле да се консолидују и да заостатак смање на -3.

На одмор се отишло при вођству Русије 16:13, што је нашим играчицама давало реалну наду да у наставку ипак могу и до изненађења.

То се ипак није догодило, пре свега јер су Рускиње и у наставку одиграле у истом ритму, са сјајном и готово непрелазном одбраном, поготово за наш тим који је имао доста проблема у организацији игре и позиционом нападу. Олимпијске шампионке су без потешкоћа одржавале предност из првог дела игре и на моменте је чак и увећавале, а све што су најбоље рукометашице Србије успевале да учине било је да не дозвиле да та предност ипак оде превисоко.

На крају смо доживели пораз са подношљивих четири разлике 29:25 и јасно је да у овом тренутку играчице једноставно нису могле више против више него расположених Рускиња, али очекујемо много бољу игру већ у наредном мечу против Црне Горе и надамо се победи.

Подсећамо да су у мечу пре овога Шведска и домаћин Француска играли нерешено 21:21, што нам апсолутно одговара, поготово после овог пораза.

Србија - Русија 25:29 (13:16)

НАНТ: Хала XXL, гледалаца: 10.000, судије: Серадиља и Андрју (Шпанија).

СРБИЈА: Радосављевић 1, Крпеж Шлезак 7, Лекић 2, Штевин 2, Лавко 2, Ковачевић, Николић, Радојевић Т 1, Поп Лазић 1, Радојевић Д 1, Вукајловић, Томашевић, Стоиљковић 5, Цвијић 2, Чолић, Дмитровић.

РУСИЈА: Седојкина, Трусова, Кузњецова 2, Кочетова, Дмитриева 7, Сен 3, Вјакирева 6, Судакова 3, Самокина 1, Макеева, Малашенко 2, Манагарова 4, Скоробогаченко, Петрова, Фролова 1, Снопова.

Табела:

Русија 6 - 3
Француска 5 - 4
Шведска 3 - 4
Србија 2 - 3
Црна Гора 2 - 3
Данска 2 - 3

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести