ЕП у Хрватској: Француска разбила Србију

(Од нашег специјалног извештача)
petar nenadic, tanjug ap
Фото: Petar Nenadić, foto: Tanjug (AP Photo/Darko Bandic)

Рукометаши Србије доживели су и други пораз у другој фази Европског првенства у Хрватској. После светских вицешампиона Норвежана, „орлове” је савладала и светски првак Француска. Изостала је подршка публике нашим репрезентативцима, како је то селектор Цветковић најављивао.

У првих 15 минута донекле смо се држали док “галски петлови” нису додали гас, а онда су до изражаја дошле све наше слабости, превасходно у поставци одбране, које није ни било, па је храбри Цупара био као на стрелишту, препуштен Французима на милост и немилост. Не личимо на озбиљну репрезентацију, много је ту импровизације без покрића, а рано директно искључење Марсенића (2. минут)) само поткрепљује тврдњу стручњака, који тврде да неких ствари ни изблиза нисмо свесни. Било из контри или брзим центром Французи су повећавали разлику која је до полувремена износила седам голова (19:12). Летаргија у одбрани Србије настављена је и у другом полувремену.

Наставак меча представљао је отаљавање посла за Французе, а у томе су им помогли наши репрезентативци који одбрану готово и да нису играли. Предност је расла вртоглавом брзином и било је само питање са којом ће разликом противник да победи. Селектор Јовица Цветковић је дао шансу обојици голмана. Најсветлија тачка у нашем националном тиму био је голман Тибор Иванишевић који је у другом полувремену спречио катастрофу. Французи су у одбрани испрва чували зону и били на линији. Када би изашли агресивније да затворе бекове, у више наврата су судије из Данске подизале руку због пасивног напада „Орлова”. Никола Карабатић је погађао из свих позиција, чак и асистирао ефектно, слично је радио и његов брат Лука, а остали њихови саиграчи из екипе су показали невероватну брзину.

У последњем колу Србија сутра од 16 часова састаје са Белорусијом. Још после пораза од Норвешке је било јасно да „орлови” не могу да се пласирају у полуфинале.

Јово Галић

Србија – Француска 30:39 (12:19)

ЗАГРЕБ: Арена, гледалаца: 3.000, судије: Гјединг и Хансен (Данска), седмерци: Србија 1 (1), Француска 4 (2),  искључења: Србија 10, Француска 6 минута. Црвени картон: Марсенић (Србија) у 2. минуту.

СРБИЈА: Цупара (5 одбрана), Шешум 1, Вујић, Ђукић 1, Бељански 4, Ненадић 6 (1), Радивојевић 1, Ђорђић, Н. Илић 4, Црноглавац, Јовановић 4, Зеленовић 7, Марсенић, Стевановић, Обрадовић 2, Иванишевић (7 одбрана, 1 седмерац.

ФРАНЦУСКА: Думулин (9 одбрана), Ремили 3, Лагар 1, Мем 2, Жерар 1 (4 одбране), Н. Карабатић 4, Меје 4, Абало 2, Сораиндо, Гигу, Л. Карабатић 7, Клер 1, Дипанде 3, Порт 2, Турна 2, Коушету 7.

Цветковић:  Пали смо на испиту против Француске

ЗАГРЕБ:  Селектор репрезентације Србије Јовица Цветковић рекао је да су његови рукометаши нису дали све од себе у високом поразу од Француске (39:30) на првенству Европе у Хрватској.

"Честитам Французима на победи, видела се разлика у квалитету. Покушали смо колико смо могли у датим околностима да пружимо максимум. Све оно што су биле грешке, неискуство и неуиграност, прихватам на себе, али никада нећу да прихватим и схватим да се не даје последњи атом снаге за своју земљу. Ми смо пали на том испиту данас", рекао је Цветковић, а преноси сајт РСС.

Капитен Жарко Шешум очекује много боље издање "орлова" у последњем мечу против Белоруса у среду."Француска је била далеко боља од нас. Показали су нам како изгледа тим светске класе", казао је Шешум.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести