ЕП у рукомету: Србија у другој фази, прве на реду олимпијске шампионке Рускиње

Фантастичан меч одиграле су рукометашице Србије против Данске и другом победом на Европском првенству у Француској у главну фазу отишле су као прве у групи са два бода. Сви у српском тиму могу да буду задовољни тријумфом од 30:25.
srbija_himna_danska
Фото: РСС

Коначно је прорадила Андреа Лекић и понела је епитет играчице утакмице, јер је постигла осам голова, а одличну партију крунисала је и са пар прелепих асистенција. Лекићева, која је пропустила прошло Европско првенство у Шведској, прешла је и цифру од 100 погодака на шампионатима Старог континента.

„Честитам екипи на игри свих 60 минута. Зауставили смо данске бекове који су били заштитни знак њихове игре. Успели смо да држимо константу током целе утакмице, без падања, што до сада није био случај. Чекају нас тешки ривали и одбрана мора да буде кључ наше игре. Не сећам се да смо одржали ову константу од првог до 60. минута, нити да смо биле оволико доминантне. Било би лепо да останемо на овом нивоу и обрадујемо нацију сличним партијама“, рекла је Андреа.

Селектор Љубомир Обрадовић био је задовољан, јер су његове ученице приказале одличну игру.

„Не знам да ли је ово најбоља утакмица у време мог мандата, јер сам био задовољан и мечевима са Холандијом и Корејом на Светском првенству прошле године. Прекратко смо заједно да бисмо направили велике ствари. Покушавамо, али знате какав је календар обавеза у клубовима. Сваком окупљању додамо неку ствар, усавршавамо одбрану која је јако незгодна за противнике“, казао је селектор.

Србија наставља такмичење у Групи 1, која је настала спајањем А и Б групе, која броји шест тимова. Наше девојке одмериће снаге најпре са Русијом, па Француском и Црном Гором.

„Чекају нас три велика ривала, олимпијски шампион, светски првак и Црна Гора. Остаје жал за утакмицом са Шведском. Могли смо да добијемо ту два бода, као и против Данске. Такав је био план, да пренесемо четири бода и јуримо полуфинале. Нисмо тренирали између два меча. Морамо рационално да користимо снагу. Више радимо на анализи, чувамо свежину играчица“, напоменуо је Обрадовић.      

К. Бугарски

Распоред нашег тима

8. децембар (субота)

Србија – Русија        (18)

10. децембар (понедељак)

Србија – Црна Гора   (21)

12. децембар (среда)

Србија – Француска  (21)

Група 1 (Нант)

1. Русија          2      2      0      0      50:46        4

2. Србија         2      1      0      1      51:47        2

3. Француска   2      1      0      2      48:46        2

4. Шведска      2      1      0      1      51:51        2

5. Данска         2      1      0      1      55:59        2

6. Црна Гора    2      0      0      2      43:49        0

Данас

Група 1

Данска – Француска         (18)

Шведска – Црна Гора       (21)

Катарина Крпеж Шлезак први стрелац прве фазе

Добре игре у Нанту изнедриле су и индивидуални учинак играчица, па је тако капитен Катарина Крпеж Шлезак водећа на листи стрелаца после три кола шампионата. Десно крило мађарског Ерда која је у репрезентацији на великим такмичењима дебитовала на Европском првенству у Македонији 2008. године, постигла је 26 голова, један више од Словенке Ане Грос и по два од Румунки, Кристине Неагу и Елиза Бучески.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести