Еврокуп за рукометаше: Вoша без калкулација на Италијане

НОВИ САД: Рукометаши Војводине савладали су у оквиру друге рунде Еврокупа италијански Бриксен у гостима (31:23) и тако направили солидну залиху пред суботњи реванш који је од 18 часова на Сланој бари. Стратег шампиона Србије Борис Ројевић очекује тежи меч него пре седам дана.
m
Фото: Milan Milić/rss.org.rs

– Пред нама је веома захтевна утакмица. Не смемо да размишљамо о предности коју смо направили у Италији, пошто када играте са екипама каква је Бриксен то може много да вас кошта. Једноставно, нећемо да калкулишемо. Гости играју одлично, у домаћем првенству имају седам победа и једини су непоражен тим у Серији А. Имају јасан циљ, да нас савладају и прођу у наредну рунду. Наравно, не требамо да мислимо о Бриксену већ искључиво о нама. У Италији смо показали победнички карактер и храброст, уверен сам да ћемо исто учинити и пред нашим навијачима и тако доћи до наредне рунде Еврокупа – јасан је Ројевић.

Десни бек Новосађана Милан Милић рекао је да резултат није право мерило односа снага на терену.

– Имамо солидних осам голова предности из првог меча, али сигурно је то да, поучени искуством из Италије, не смемо да се опустимо. Бриксен је показао да има квалитет и прилично нас је намучио. Вечерас нас очекује тежак сусрет. Бриксен је храбра екипа и сигурно да нису дошли са белом заставом. Напротив, спремни су да се боре и да пробају да победе. Што се нас тиче, желимо да одиграмо још један добар европски меч и да покажемо да смо на Сланој бари непобедиви – рекао је Милић.

В. Г.

Субота:

Еврокуп (М) – НОВИ САД: Војводина – Бриксен (18), КОНВЕРЗАНО: Конверзано – Динамо (18.30)

Суперлига (М) – ЗРЕЊАНИН: Пролетер – Југовић (17), ПРОКУПЉЕ: Топличанин – Шамот (18), КИКИНДА: Кикинда – Раднички (19).

Суперлига Б (М) – ИНЂИЈА: Инђија – Уб (19), СМЕДЕРЕВО: Смедерево – Синђелић (19), ГАЈДОБРА: Херцеговац – Колубара (21).

Прва лига, север-центар (М) – КИКИНДА: Потисје Плетекс – Банатски Карловац (15), НОВА ПАЗОВА: Нова Пазова – Лавови (19).

Прва лига, север-центар (Ж) – ЗРЕЊАНИН: Граднулица – Пролетер (20).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести