ЕВРОКУП ЗА РУКОМЕТАШЕ Воша лако са Италијанима

Бриксен - Војводина 23:31 (12:13)
rukomet
Фото: pixabay.com

Рукометаши Војводине савладали су италијански Бриксен у другој рунди Еврокупа. Шампиони Србије су приказали сјајну игру у нападу и били су опасни са свих позиција. Чувар мреже Воше Фран Лучин је још једно показао да је у животној форми и уз Бориса Пукховског био је најзаслужнији за победу у Италији.

Новосађани су одлично отворили сусрет, сталожено су организовали нападе и претежно преко пробијања постизали поготке. Италијани су након слабијег старта сусрета заиграли чрвшће у одбрани и тако успели да смање заостатак. Воша је у дефанзиви играла у формацији 5-1, а истурен је као по обичају био пивот Лука Роган.

Бриксен је шансу за гол тражио преко крила, али су рукометаши Војводине брзим реакцијама показали зашто им је одбрана заштитни знак. Домаћи су се потпуно резултатски вратили у меч када је Воша имала играча мање, али су у тренуцима када су Новосађани комплетни били у минусу од два до четири гола.

У наставку сусрета Војводина је играла одлично и након 40 минута игре имала је до тог тренутка максималних шест голова предности (20:14). Војводина је играла знатно разноврсније у нападу и подједнако добро претила са крила, бековских позиција као и преко пивота.  У финишу сусрета после сјајне интервенције Франа Лучина дошло је до кошкања између голмана Војводине и неколико играча Бриксена, али су немачки арбитри брзо смирили страсти на терену.

Нису се предавали домаћи, ношени публиком су постепено смањивали разлику, али су Новосађани показали да су квалитетнија екипа, те су тако са победом започели такмичење у Еврокупу.

Панчевачки Динамо је првој рунди Еврокупа био бољи од Конверзана (32:22).

В. Гвозденовић

 

БРИКСЕН: Дворана Бриксена, гледалаца 400. Судије Р. Тајгарајах и (Немачка). Седмерци: Бриксен 6 (5), Војводина 2 (2). Искључења: Бриксен 6,  Војводина 14 минута.

БРИКСЕН: Штрикер 8 (5), Хлодук 5, Ди Ђулио 1, Арсијери 2, Е. Ибали 2, Сиро, Булзамини, Дапиран 2, А. Ибали 3, Руфинаћа,  Мимикос, Оберхоленцер, Вершаковс, Вирер, Воларевић (10 одбрана).

ВОЈВОДИНА: Васић, С. Милић, М. Милић 2, Оцвирк, Вуковљак, Тасић, Куртеш, Миленковић 5, Пешић 5, Томић 2, Роган 2, Бунета, Грозданић 6 (1), Пукховски 9 (1), Лучин (14 одбрана, 1 седмерац), Драшко (2 одбране)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести