ФРАН ЛУЧИН, ГОЛМАН РК ВОЈВОДИНА: У реваншу финала Еврокупа као да предности нема  

Рукометаши Војводине савладали су норвешки Нербо у првом мечу финала Еврокупа (30:23) у Новом Саду.
с
Фото: В.Фифа

Чета Бориса Ројевића је направила огроман корак ка остварењу сна и освајању првог европског трофеја у историји клуба. Новосађани су, упркос умору, победили Скандинавце, који су пре меча били благи фаворит, али су то црвено-бели демантовали сјајном игром.

Српски шампион данас путује за Норвешку, пошто га у суботу од 13.15 часова очекује реванш меч у ДНБ арени у Ставангеру пред 5.000 навијача. Новосађани ће до тада имати времена да одраде неколико тренинга и да се привикну на подлогу. Иако седам голова разлике охрабрује далеко од тога да је Нербо без шансе. Актуелни освајач Еврокупа се евидентно није снашао у Новом Саду, пред препуним трибинама Слане баре, и сада има шансу да направи изненађење пред својим навијачима и одбране трофеј.

Један од најбољих голмана у Аркус лиги и међу најзапаженијим играчима Воше ове сезоне, хрватски интернационалац Фран Лучин истакао је да екипа мора да остане смирена и да одигра боље него код куће.


Стиже подршка из Српске Атине

Рођени Ријечанин је уверен да подршка Норвежанима неће да утиче на игру Војводине.

- Они су добро упознали нашу публику и громогласно навијање их је тотално збунило. Верујем да су и они припремили нешто слично за нас, али нећемо да се обазиремо на то. Иако ће их по наводима клуба бити око 5.000 сумњам да могу да направе атмосферу као наши навијачи. Поред тога око стотињак симпатизера Воше доћи ће у Ставангер што је одлично и даће нам додатни мотив да их поново победимо. Овог пута на њиховом терену и тако потврдимо квалитет и упишемо се у клупску историји – нагласио је Лучин.


– Не можемо да будемо незадовољни са предношћу од седам голова. Најбоље би било то да смо могли да одиграмо без грешке, од првог до последњег минута, али то није могуће, поготово ако узмемо у обзир квалитет противника и умор. Мали пад концентрације који се десио у финишу утакмице на нашем терену не сме да се понови у Ставангеру. Нербо је опасна екипа, брза и одлична у контри. Имаће подршку публике и велики мотив да поново освоји Еврокуп – рекао је Лучин.


С Динамом за трофеј купа

Војводину после реванш утакмице финала Еврокупа очекује кратак одмор, а затим двомеч у финалу купа „проф. др Бранислав Покрајац„ где их очекује Динамо. Утакмице се играју 8. и 11. јуна.

Новосађани су с Панчевцима играли у полуфиналу плеј-офа Аркус лиге и били су бољи у серији 2–0. Управо у тој серији Воша је остала без три важна играча Милана Милића, Луке Арсенића и Милоша Грозданића.


Заиста сам поносан, каже Фран, на све сиаграче што успевају да извуку последње атоме снаге и играју на високом нивоу упркос густом распореду и повредама.

– Нажалост поново морамо да играмо без Милића, Грозданића и Арсенића, али овај тим има циљ и верује да може до доброг резултата и новог трофеја.

Сјајни чувар мреже је у финалној серији против Партизана и у првом мечу са Нербом био у незавидном положају пошто се повредио Лука Арсенић, па је Војводина, поред Лучина, на располагању имала само младог Марка Драшка и Бојана Перовића, који се вратио из играчке пензије.

– Искрено јако је тешко, колико на физичком толико и на психичком плану. Имао сам добро вече у првом мечу, разбранио сам се и оно што је најважније нисам имао киксеве. Надам се да ће тако да буде и у суботу, али то не могу да гарантујем. Драшко је велики потенцијал и одличан момак, али нема довољно искуства. Зато је већи терет на мени, али добро се носим с тим. Много ми помаже одбрана која је феноменална и наш заштитни знак.

Пушица и Вуковљак су у тандему заиста сјајни и тешко их је проћи, сматра Лучин, који истиче и остали дефанзивце.

– Уверен сам да имамо снаге за ово и да упркос краћој ротацији можемо до успеха – сматра Лучин.

   В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести