Хрватска без Циндрића; Червар: Србији пресудно, биће тешко

ЗАГРЕБ: Селектор хрватске репрезентације Лино Червар саопштио је списак рукометаша за гостовање Србији у квалификацијама за ЕУРО 2020. на коме нема једног од најбољих играча Луке Циндрића због повреде, као и Златка Хорвата.
rukomet, pixabay
Фото: Pixabay

Червар је изјавио да је циљ да се после утакмица против Србије, у Београду и Задру, осигура пласман на Европско првенство у Аустрији, Шведској и Норвешкој.

"Утакмице са Србијом биће тешке. Нећемо бити комплетни. Немам илузије да ће бити лако, њима је то пресудна утакмица и не сумњам у атмосферу. Битно је да се пласирамо даље. Повреде ме брину, али нема плакања", рекао је Червар, а преноси Индекс.

Из Хрватског рукометног савеза истичу да у Београд неће путовати навијачи и челници Савеза због ризика, што је у договору са полицијом.

На списку су:

Голмани: Марин Шего (Сегед), Филип Ивић (Кјелце).

Десна крила: Јосип Божић Павлетић (Загреб), Иван Вида (Нексе).

Лева крила: Давид Мандић (Загреб), Мануел Штрлек (Веспрем).

Пивотмени: Марин Шипић (Нексе), Жељко Муса (Нексе), Кристијан Бећири (Цеље).

Леви бекови: Домагој Дувњак (Кил), Марко Мамић (Кјелце), Халил Јагањац (Нексе).

Средњи бекови: Игор Карачић (Вардар), Анте Гаџа (Нексе).

Десни бекови: Лука Степанчић (Пари Сен Жермен), Јаков Вранковић (Татабања), Јосип Векић (Загреб), Иван Сршен (Загреб).

Утакмица између Србије и Хрватске игра се 11. априла у дворани "Александар Николић", а три дана касније у задарској "Крешимир Ћосић".

После два кола у квалификационој групи Хрватска има четири бода, Швајцарска два, а Белгија и Србија по бод, док на ЕУРО сигурно иду две првопласиране селекције.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести