И кадети се у Новом Саду припремају за Светско првенство

Паралелно са сениорима и јуниорима, у Новом Саду се налази кадетска рукометна репрезентација Србије, предвођена тренером Александром Радосављевићем и његовим првим сараднико Иваном Ђорђевићем, која се припрема за планетарни шампионат.
Kadeti Srbije u rukometu/Privatna arhiva
Фото: Приватна архива/ И кадети се припремају за СП у Новом Саду

И кадете је задесила иста судбина као и јуниоре, на Светском првенству (4-18. август) у Скопљу играће у најтежој групи, с Немацима, Исланђанима, Португалцима, Бразилцима и Тунижанима.

- Наш основни задатак је да се пласирамо међу 16 екипа, што је реалност, а жеља нам је да будемо међу осам најбољих на свету. Најпре је потребно да будемо међу четири екипе у групи. Пошто се укрштамо са лакшом групом од наше, било би добро да избегнемо домаћина и Данце, што би значило да би лакше ушли у четвртфинале. Исланђани су вицешампиони света и много улажу у младе, ова генерација је играла са нашом старијом и победила је са 10 голова разлике – рекао је Радосављевић.

Тренер Александар Радосављевић је, после ЕП, на којем смо били осми, проверио још 18 играча.

- Склопио сам екипу која би требало да се покаже у лепом светлу. Многима ће ово бити прво велико такмичење. Имаћемо и већи квалитет пошто су нам се прикључили Марко Лукић из Бањалуке и Давид Кнежевић из Немачке, чији су папири у процедури. Двојица играча, перјаница генерације, Јовица Николић и Иван Мићић, тренутно су на припремама с јуниорима, а по окончању СП прикључиће се својој генерацији за шампионат у Скопљу.

План је да се кадети у Новом Саду задрже до 16. јуна, а после уводног микроциклуса и паузе од седам дана поново ће се наћи на окупу.

- Од 16. до 21. јула идемо на турнир у Словенију где ћемо одиграти две утакмице са Саудијском Арабијом и једну са домаћином. Потом ћемо играти с Египтом у Лесковцу. Надам се да ћемо се добро припреми и да ћемо се са СП вратимо уздигнуте главе – рекао је Радосављевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести