И рукометаши Војводине у акцији „Да ли можеш да победиш ову екипу?“

У организацији новосадске Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић“ и Новог културног насеља, а под медијским покровитељством „Дневника“, јуче је у сали за физичко васпитање у овој образовној институцији за младе ометене у развоју гостовала екипа Војводине, вишеструког узастопног првака Србије у рукомету.
Da li mozes da pobedis ovu ekipu/A. Predojevic
Фото: А. Предојевић

Сјајни рукометаши издвојили су време за дружење са корисницима Радног центра да одиграју утакмицу с њима у малом фудбалу. Црвено-беле су дочекали директорка школе Виолета Страхињевић, координатор Радног центра на Новом насељу Јован Марковић и васпитач-дефектолог Милош Дамјанић.

Капитени екипа су, како је то уобичајено, разменили пригодне поклоне, а битно је нагласити то да су рукометаши  наступили у респактабилној постави, коју су чинили Рајко Продановић, Страхиња Милић, Милош Марковић, Страхиња Станковић, Саша Маријанац и Милан Потпара. Било је лако уочити  с каквим задовољством су играли и спортисти и корисници Радног центра, па се може рећи да је акција у потпуности успела.

- Овај догађај испунио ме је истинским задовољством и надам се да ћемо што чешће упражњавати овакве активности – нагласио је један од најискуснијих и најбољих рукометаша Војводине Рајко Продановић. – Искрено, нисам очекивао овако јаку утакмицу, па смо морали и ми да појачамо темпо, како бисмо парирали корисницима Радног центра. Када мени пуно значи то што сам присуствовао оваквом догађају, могу да замислим тек како се осећају ови младићи с којима смо се дружили. Надам се да ће се и остали спортисти из Новог Сада одазвати акцији, јер лепо је видети да сам долазак изазива тако позитивне реакције.

Фото: Da li mozes da pobedis ovu ekipu/A. Predojevic

Корисници дневног боравка и Радног центра су искористили прилику да се фотографишу са познатим спортистима, обећавши им да ће им пружити подршку и са трибина када буду играли неку званичну утакмицу.

- Диван  је осећај што су нам у госте, после фудбалера Војводине, дошли и рукометни шампиони – истакао је Јован Марковић. – Ово је спонтана акција у којој нам у школу долазе спортске величине града, па у најави имамо и гостовање одбојкаша Војводине НС семе. То је права ствар за социјалну инклузију особа са инвалидитетом, односно како се промовише рекреативни спорт за њих. Све је већи број наших корисника који се радују овим сусретима, сада смо укључили и младиће из средње школе, јер спорт је веома битан, како би се очувало њихово постојеће стање, дакако и узнапредовало. Свака од ових акција је потребна, како би се у њу укључило што више људи из локалне заједнице и како би наши корисници остварили што бољу и успешнију инклузију у друштво.

Резултат утакмице, наравно, остао је у другом плану, али треба нагласити да су корисници дневног боравка и Радног центра ШОСО „Милан Петровић“ били веома надахнути и расположени и да су прописно намучили активне спортисте, велике људе и шампионе, рукометаше Војводине. 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести