Изборна седница Скупштине РСС: Милена Делић на челу

На Изборној седници Скупштине Рукометног савеза Србије једногласно је донета одлука да се за председницу Управног одбора изабере Милена Делић.
Рукометни савез Србије/Милена Делић
Фото: Рукометни савез Србије/Милена Делић

На седници Скупштине одржаној у Хотелу "М" делегати су указали поверење Милени Делић за нови четворогодишњи мандат, након мандата добијеног на ванредној Скупштини Рукометног савеза Србије 23. децембра 2020. године.

За потпредседнике УО изабрани су Дејан Станојевић, Владимир Мандић, Ана Живановић и Јован Ковачевић, док су чланови Јелена Ерић (задужена за женски рукомет), Милорад Кривокапић (задужен за мушки рукомет), Љиљана Максић (Кнежевић), Милан Ђукић, Драган Лозо, Драган Момић, Војислав Булатовић и Душан Мојсиловић. За генералног секретара изабран је Светозар Станковић. Председник Скупштине РСС је Драган Буквић, а за потпредседника Скупштине изабран је Дејан Миленковић.

На Изборној седници учествовало је 42 од 47 делегата.

- Претходних шет месеци је било турбулентно и са мноштвом обавеза, али смо мој тим и ја успели да урадимо све оно што сам обећала на ванредној седници која је одржана пре нешто више од пола године. Овај период је био исцрпљујући, али не жалим када видим да се примећују помаци, да се види боља атмосфера у рукомету и када на овој Скупштини видим млађе људе пуне елана, представнике клубова, јер ипак су клубови ти који треба да говоре и исказују своје прооблеме на терену и наравно одлучују о будућности рукомета. Мој избор данас је вероватно резултат претходног рада и видим да су сви задовољни и наравно да се сад очекује много више. Трудићу се да останемо у том ритму, па чак и да га унапредимо - истакла је Милена Делић.

Планови и приоритети у наредном периоду:

- Оно што је мој приоритет јесте да кренемо од базе, да покренемо рад свих категорија и стварно сам поносна што је велики број селекција константно на окупу. Формирали смо стручну службу која је преузела велики део посла, то су људи који су жељни рада и доказивања, жељни добрих резултата. Деца су задовољна, често су на окупу, квалитетније раде, променили смо стручне тимове и заиста сам срећна. Ово лето нам је пуно акција. Јуниорке очекује Европско првенство у јулу у Италији, затим Европско првенство у августу за кадеткиње у Грузији и јуниоре у Хрватској и то ће бити заокружено за летњи период. Следе квалификације женске сениорске селекције за Европско првенство у октобру – дочекујемо Турску и гостујемо на Исланду, у тој групи нас очекује и репрезентација Шведске. Крајем године је и Светско првенство за сениорке у Шпанији на које смо се квалификовали и почетак наредне године ће бити у знаку сениора који учествују на Европском првенству - рекла је Делићева.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести