Изборна скупштина РК Југовић: Душан Мирковић нови председник

Професор физичког васпитања и дугогодишњи тренер Душан Мирковић изабран је једногласно за новог председника Рукометног клуба Југовић из Каћа у наредне четири године, на Изборној скупштини.
luburic momcilo i mirkovic dusan 2
Фото: Момчило Лубурић и Душан Мирковић, фото: Дневник

У двострукој улози, први човек Скупштине и Управног одбора, изабрао је пет од десет чланова УО, међу којима су Божо Рудић, Миле Зечевић, Радивој Пољаков, Урош Лончар и Ђорђе Радин. Преосталих пет чланова из редова спонзора и пријатеља клуба жељних да помогну напретку Југовића, биће предложени на следећој седници Скупштине. Делегати су изабрали и нови Надзорни одбор, с Мирославом Мијајиловићем на челу, поред којег су још и Лазар Стејин и Бранислав Бегојев.

Новопостављени председник клуба Душан Мирковић захвалио се на указаном поверењу, рекавши да је тешко из садашње перспективе бити превелики оптимиста.

„Оно што могу да обећам је то да ћемо сву енергију и знање усмерити ка прављењу успешније, здравије и срећније средине за бављењем рукометом. Акценат у раду биће на деци, али ништа мање пажње нећемо поклонити ни сениорима и сениоркама, на основу чијих резултата ће се доносити суд о нашем евентуалном успеху или неуспеху“, додао је Мирковић.

Фото: Dnevnik.rs

Потом је изнео суштину онога што ће нова управа покушати да спроведе.

„Радићемо на изградњи бољег међусобног поверења и сарадње између клуба и садашњих и бивших играча, као и симпатизера. Покушаћемо да вратимо клуб на старе стазе славе, пре свега мислим на обнављање имиyа и средине у којој стасавају нови, обучени рукометаши, добри ђаци и лепо васпитани млади људи. Неопходна нам је и масовност, али не само у играчком смислу. Трудићемо се да вратимо наше мештане у дворану, који ће нам бити неисцрпни извор енергије за предстојеће изазове. Зар овај клуб најлепше странице своје историје није исписао пре свега захваљујући другарству и тимском духу, а тек онда квалитету и знању“, запитао се Мирковић.

Оно што је за битисање сваког клуба на првом месту јесу финансије, а управо консолидација по том питању биће најтежи део посла новог руководства.

„Бољом рационализацијом расположивих ресурса, материјалних и стручних, може много тога да се поправи и учини бољим. Свесни смо да квалитетан рад не трпи импровизацију, да само тимским деловањем, дугорочним планирањем и ваљаном поделом задужења, можемо да идемо напред“, нагласио је председник РК Југовић Душан Мирковић.

Бивши директор Југовића Драган Врговић обратио се делегатима, напоменувши да је у клубу 27 година и да га и даље осећа својим.

„Последње године су биле борба с ветрењачама, са тешком финансијском ситуацијом највише. Успели смо да издржимо све ударе, а да смо при том сачували сву имовину клуба, коју ниједан спортски колектив нема у Србији. Успели смо да се изборимо да од Града добијемо највише новца из буyета до сада, али оно што нам није пошло за руком је решење за спортску дворану, која је већи трошак од саме прве екипе“, изнео је Врговић.

Текст и фото: Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести