Јагодинке освојиле Супер куп Србије 2019

У финалу женског Суперкупа у Мионици рукометашице Јагодине савладале су Бекамент ББ 26:16 (11:9).
Jagodina-Bekament/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Јагодина-Бекамент ББ

Шампионке из Јагодине освојиле су једини трофеј који им је недостајао у клупским витринама. После две шампионске титуле и два освојена Купа Србије, на ред је дошао и трофеј Супер купа освојен убедљиво победом над Бекаментом Буковичком Бањом.

После изједначеног првог полувремена, одбрана тима тренера Драгана Маркова је била пресудни фактор у наставку. Затвориле су Нишавић, Татари другарице пут ка голу Јелене Ђурашиновић, а лаки голови из контре ређали су се један за другим све до 20:12 у 46. минуту када је затражен тајм-аут.

На терену се ништа није променило, Јагодинке су наставиле да доминирају све до последњег минута.

У победничком тиму била је распуцана искусна Јелена Гојковић са осам голова.

Тренер Јагодинки хвалио је одбрану свох тима:

„Освојили смо једини трофеј који нам недостаје. Лепа је ово манифестација, добра такмичарска утакмица. Мало и нереалан резултат на крају заслужена победа, мало нам је и дужа клупа. На почетку смо сезоне, озбиљност мора да остане, настављамо даље. Одбрана је пресудила. Били смо стегнути у првом полувремену. На томе ћемо радити у наредном периоду - рекао је тренер Јагодинки, Драган Марков.

Тренер Бекамента честитао је Јагодини:

„Данас је Јагодина била боља. Знатно смо ослабљене изостанком Катарине Степановић. Држали смо се прво полувреме, честитке Јагодини, има већи фонд играча. Спремније су, раније су почеле да тренирају, а на нама је да наставимо да радимо и будемо бољи у наставку сезоне - рекао је тренер Бекамента ББ Саша Бошковић.

Јагодина - Бекамент ББ 26:16 (11:9)

ЈАГОДИНА: Аџић, Каитовић, Жижић, Сивчев, Нишавић, Агбаба, Татар, Булатовић, Илић, Јовановић, Ашанин, Ђурашиновић, Глишовић, Стојановић, Гојковић, Степановић.

БЕКАМЕНТ ББ: Атанасковић, Радојичић,  Прековић, Степановић, Радоичић, Станојловић, Симић, Станић, Рајовић, Грбић, Агатуновић, Томић, Нићифоровић, Радуловић, Качаревић.

СЕМАФОР: 3:4 (10.) 8:6 (21.) 10:8 (26.) 15:10 (36.) 20:12 (46.) 23:15 (56.)

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести