Јагодинке шампионке Аркус лиге

Рукометашице Јагодине савладале су Железничара у Инђији у другом мечу финала плеј-офа Аркус лиге и тако постале шампионке државе.
Аркус лига/Милица Игњатовић постигла је четири гола за Железничар
Фото: Аркус лига/Милица Игњатовић постигла је четири гола за Железничар

Изабранице Драгана Маркова показале су да су тренутно без премца у домаћем шампионату, а успех је још већи када се узме у обзир да су у финалу савладале прошлогишње првакиње играчице Железничара.

Боље су се у првих 30 минута снашле Јагодинке које су имале више расположених играчица. Лево крило Анета Аџић и десни бек Катарина Бојичић предводиле су напад гошћи и излазиле на крај са Јованом Васиљковић. У редовима Сремица више се очекивало од играчица по левој страни Дуње Табак и Јоване Аврамовић које су биле потпуно ван ритма. Показале су Јагодинке да су комплетнија екипа. Поред ефективног напада гошће је красила и одбрана, док је на голу блистала  Петра Хлођик и уписала осам интервенција.

У наставку сусрета пробудиле су се Инђијке. По ко зна који пут ове сезоне устале су из нокдауна и са много енергије уз добре игру смањивале су заостатак. Претежно су нападале са крила где се истакла Наташа Ловрић која је након нешто лошијег првог дела нашла лек за сјајну Тамару Хлођик на голу Јагодине. На 10 минута до краја Јагодинке су имале само гол предности (16:17).

Биле су Сремице феноменалне у одбрани. Сјајно су се кретале, искакале на време и неретко су приморавале гошће да шутирају уз подигнуту руку судија. Бучна публика, узаврела атмосфера и разгоропађене Инђијке тотално су збуниле Јагодину која је очекивала да ће након добро првог полувремена лако привести меч крају. Ипак, у одлучујућим тренуцима Јагодинке су биле много боље. Петра Хлођик је одбранила неколико зицера, а остале играчице су наградиле њен труд постизањем голова па су изабранице Драгана Маркова трофеју националног Купа додале онај намењен шампиону државе.

Треће место освојио је Бекамент који је након двомеча био бољи од Младости. У првој утакмици Бекамент је славио са 41:26, док су у другом мечу рукометашице Младости победиле са 33:26, али је трећа позиција због гол разлике припала Аранђеловчанкама.

Железничар - Јагодина 18:22 (8:12)

ИНЂИЈАСЦ Инђија, гледалаца 700. Судије: Антић и Јаковљевић (Београд). Седмерци: Железничар 2 (1), Јагодина 4 (4). Искључења: Железничар 4, Јагодина 6 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАРЖак, Чаврић 1, Новаковић, Медић, Табак 1, Аврамовић, Ловрић 6 (1), Ковачевић, Оташевић 2, Жакула, Симић 3, Чинку, Игњатовић 4, Јовановић 1, Бакша, Васиљковић (12 одбрана).

ЈАГОДИНАРадивојевић, Аџић 8 (4), Симатовић, Пејовић, Сукур, Живковић, Гугач 2, Радевић 4, Хлођик (16 одбрана), Марковић, Бојичић 3, Ђурашиновић, Богуновић 1, Стојановић, Гојковић 2, Митровић 2.

В. Г.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести