Јована Рисовић прикључила се припремама рукометашица за ЕП

СТАРА ПАЗОВА: Женска рукометна репрезентација Србије припрема се, у Старој Пазови, за предстојеће Европско првенство у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори  (4 – 20. новембар). Наше рукометашице ће се у групи Б надметати са Словенијом, Данском и Шведском.
r
Фото: Jovana Risović, golman selekcije Srbije/RSS

Једна од искуснијих у националном тиму Јована Рисовић рекла је да је задовољна почетком припрема. 

– За сада све иде по плану, рекла бих сјајно. Стигле су и играчице које, због клупских обавеза, нису дошле на почетак припрема. Већ су одрадиле  прве тренинге и заиста сам задовољна атмосфером и радошћу са којом су девојке дошле на припреме. Једва смо чекале да почнемо са темпирањем форме и спремне смо да мукотрпно радимо – јасна је Рисовић.

О недавном Трофеју Карпата, Рисовић је рекла да је то била одлична прилика за уигравање.

– Турнир нам је био врло битан и од користи. Искористиле смо шансу да играмо и тренирамо заједно и видимо где смо тренутно. Припремни период, нажалост, трајеће само 11 дана, али како је нама, тако је и другим репрезентацијама. Интензивне тренинге искористићемо за додатно уигравање и да се уклопимо у систем селектора Брегара – истакла је Рисовић.

Репрезентативна голманка је прокоментарисала противнике у групи.

– Ради се о изазовној групи и веома квалитетној. Шведска је екипа са којом смо играле у квалификацијама, Данска је увек у врху и за њих наступају рукометашице које играју у најјачим европским клубовима. Ту је и Словенија као домаћин, екипа коју одлично познајемо. Спремне смо за изазове. Нећемо се предати, то је сигурно. Србију нико никад не треба да мотивише на силу. Пред нама су тешки мечеви, али се нећемо предати – закључила је Рисовић.

В. Г.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести