Јована Рисовић: "Трофеј Карпата" добра припрема за ЕП

БЕОГРАД: Голман женске рукометне репрезентације Србије Јована Рисовић изјавила је да ће нашој селекцији турнир "Трофеј Карпата" послужити као добра припрема за предстојеће Европско првенство.
Jovana Risović/Rukometni savez Srbije
Фото: Рукометни савез Србије/Јована Рисовић

Србија ће од 29. септембра до првог октобра играти у Бистрици на "Трофеју Карпата" са селекцијама Словеније, Шпаније и Аустрије.

"То су добре и важне провере, јер ће на турниру учествовати јаке селекције. Турнир ће нам послужити да се уиграмо и да пробамо неке нове ствари. Три утакмице у три дана је добар погодак, пошто ће нам добро доћи као припрема за ЕП. Селекције које учествују на турниру у Румунији се налазе у самом врху женског рукомета. Биће напорно, пошто ћемо одиграти три меча за три дана. Међутим, имамо довољно рукометасича на располагању и верујем да ћемо се на крају недеље растати срећне и задовољне", изјавила је Рисовићева, пренео је званични сајт Рукометног савеза Србије (РС С).

Она је истакла да су Медитеранске игре биле увертира за ЕП. Србија ће на ЕП од четвртог до 20. новембра играти у групи са Словенијом, Шведском и Данском.

"Очекујем велику подршку навијача у Словенији, јер ће нам то пуно значити. Још месец дана нас очекује до почетка ЕП. Група је тешка и захтевна. Поред домаћина Словеније, ту су две скандинавске екипе, које се налазе у светском врху женског рукомета. То су показали и њихови резултати на великим такмичењима. Нећемо се предати, ићи ћемо корак по корак. Само да све будемо здраве. Анализираћемо једног по једног противника и тако ћемо се спремати за ривале на ЕП", изјавила је Рисовићева и додала да у репрезентацији Србије влада сјајна атмосфера.

Рукометашице Србије се тренутно у Спортском центру ФС С у Старој Пазови припремају за турнир у Румунији.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести