Јуниори из кањишке бање на провери у мађарском Шиофоку

Јуниоркска рукометна репрезентација Србије до 20 година завршава у четвртак припреме у Кањижи, одакле путује на турнир у мађарски град Шиофок, у склопу припрема за предстојеће првенство Европе у Словенији.
Juniori Srbije u Kanjizi
Фото: Јуниори Србије у Кањижи пред пут у Мађарску

Селектор и тренер  Ненад Максић напомиње да се у Кањижи у феноменалним условима реализује трећа фаза припрема, после претходне две у Крагујевци и на Златару.

- У Кањижи сам до сада често боравио као играч и тренер Партизана, услови су феномални, за шта морам да се захвалим домаћинима из Хотела „Аква Панон“, „Бање Кањижа“ и Ференцу Дукаију, који све држи под контролом. Очекивања су да овај шпиц припрема приведемо крају, јер нас у Мађарској очекује јако добар турнир, где су уз домаћина још учесници селекције Пољске и Русије, од које смо изгубили на Светском првенству најважнију утакмицу за пласман међу најбоље. У последње четири утакмице од репрезентације Мађарске смо изгубили три и једну играли нерешено. Једино позитиван скор имамо са Пољацима – каже  Максић.

Он напомиње да његове изабранике чека јака провера на квалитетном турниру, против добрих противника, али без оптерећења да се победи.

- Настојаћемо да се игра добро, да сви добију шансу, али нормално је да се игра и на што бољи резултат, јер ако их не научимо да сваку утакмицу иду на победу мислим да то не би био прави посао. Очекујем добар турнир, а када се вратимо чека нас завршна фаза припрема за одлазак на Европско првенство -  предочава Максић.

Максић истиче да је најважније да се селекција што боље припреми за првенство Старог континета, да се уђе у други круг и у Словенији избори учешће на Светском првенству у Француској.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести