Катарина Крпеж Шлезак поново у репрезентацији

После једногодишње паузе капитен женске репрезентације Србије (постала мама у фебруару), Катарина Крпеж Шлезак вратила се рукомету.
Katarina Krpez Slezak
Фото: Katarina Krpež Šlezak, foto: RSS (EHF)

Нова чланица руског Ростова за који још увек није дебитовала због административних проблема узрокованих пандемијом корона вируса, стигла је заједно са својим саиграчицама из репрезентације у Стару Пазову, где у центру Фудбалског савеза Србије од понедељка вредно тренира под вођством селектора Љубомира Обрадовића.

- Предиван је осећај играти поново рукомет. Баш сам чекала дуго и срећна сам што сам овде. Кажу девојке да су се ужелеле репрезентације, а можеш мислити како је мени после годину дана. Репрезентација је репрезентација – каже најбољи стрелац Европског првенства 2018 и коментарише своју форму с обзиром на дугу паузу.

- Девојке ми говоре да се не види да сам се породила, добро се осећам, у тренингу сам била већ од шесте недеље после порађаја. Радила сам индивидуално, па од маја по програму из Ростова. Трчање, теретана, а последњих месец и по дана имала сам и рукометне тренинге. Прошле су упале, добро се осећам, мислим и да је форма ту. Играмо поподне са јуниоркама тренинг утакмицу, па ћу видети где сам.

По речима популарне „Крпице“, и остале девојке су у добром ритму...

- Добре су, с обзиром на све проблеме који су нас снашли. Неке девојке су биле у карантину дуже, то се осети, али видим да су у доброј кондицији. Срећне су, жељне игре, ништа се није променила, иако је корона ту. Она за нас не постоји када смо у репрезентацији. До суботе смо у Пазови. Играћемо са јуниоркама и тада. Морам да их похвалим. Деца се баш труде, добро раде, срећне су што смо заједно овде. Сви смо један колектив. Селектор се труди да нас не преоптерети, да останемо здраве. Тренирамо добро, присећамо се оног старог, с обзиром да се девојке нису окупљале после завршетка Светског првенства у децембру. Мало тактика, мало игрица, шутерског тренинга. Нема притиска, важно је да смо ту, битно је да смо заједно и полако да градимо све корак по корак.


Ускоро у Ростову

- Требало би следеће недеље да одем за Русију. Нажалост, до сада је закон био такав да нисте могли да поведете породицу са собом, супруга и бебицу. И то би сада требало да се уреди. Причала сам са новим тренером Пером Јохансоном. Чула сам само лепо о њему од Драгане Цвијић и Андрее Лекић. Рекао ми је да воли мој стил игре. Сада имам још више мотивације да се борим да уђем у праву форму. Са клубом нападаћу Лигу шампиона, али ми је јако битно да са репрезентацијом будем најбоља када је то најпотребније, у олимпијској години – рекла је Катарина Крпеж Шлезак.


Европско првенство у Норвешкој и Данској почиње трећег децембра...

-Ми ћемо да кидамо тамо. То нам је загревање за квалификације за Токио, може да буде добра одскочна даска. Видећемо где смо с обзиром на ситуацију. Надам се да неће бити повреда и да ћемо здраве дочекати почетак, а онда сам позитивна према свакој утакмици и противнику.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести