Кристианштад лако против Румуна на турниру у Кањижи

Утакмица Б групе на „ОТП банка Кањижа купу 2017“ другог дана турнира, између седмоструког првака Шведске и учесника Лиге шампиона Кристијанштада и реномираног румунског прволигаша Одорхеу Секуисц коју води наш тренер Драган Ђукић, била је права посластица за љубитеље рукомета.
1
Фото: Dnevnik.rs

Швеђани су додуше одржали добру лекцију румунском тиму и славили убедљиву победу са 10 голова разлике.

"Победа Кристианштада је очекивана, јер је то тим који је три године узастопно шампион Шведске, игра Лигу шампиона, има своју препознатљиву игру. Наша екипа је нова, ове сезоне има девет нових грача, нов сам и ја као тренер, тако да нам остаје јако пуно да радимо. Ја сам и желео вечерас да играмо овакву утакмицу да добијемо једну лекцију из рукомета какав бих волео да играмо. Заслужена победа Кристианштада и очекујем изузетно лепо финале између њих и МОЛ-Пик Сегеда ", утисак је тренера Ђукића.

Ђукић је додао да екипа коју предводи има потенцијала, пошто је румунска лига ове године изузетно јака, има седам-осам екипа које су врло изједначене, са великим буџетима и великим бројем играча, тако да очекује велику борбу за титулу.

" Оно што је нама најважније, да ове године уђемо у плејоф другачије. У претходне три године Одорхеи је завршавао као први, као други и као четврти и никада није прошао четвртфинале плејофа. Мислим да је време да то прођемо, имамо довољно времена да се уиграмо за лигу, да још сложимо неке коцкице и пробамо да направимо нешто више "рекао је Ђукић.

Мимо такмичарског програма турнира, одигране су две припремне утакмице. Нексе из Нашица је био успешнији од турског Бурса Нифулер БК 33:24 (15:17), док је београдски Партизан био успешнији од првака Друге лиге Мађарске екипе Алђеа из истоименог места крај Сегедина 34:30 (18:15).

На свечаном отварању 7. „ОТП банка Кањижа купа 2017“ учеснике је у име домаћина поздравио председник Организационог одбора Ференц Дукаи. Турнир је отворио председник Скупштине општине Кањижа Милош Кравић.

Значај престижног рукометног турнира у региону, обраћајући се учесницима и љубитељима спорта, истакао је потпредседник Покрајинске владе Војводине Михаљ Њилаш.

Организациони одбор  „ОТП банка Кањижа купа 2017“ доделио је захвалнице медијима који су пријатељи турнира и доприносе афирмацији ове манифестације и рукометног спорта, међу којима је и наш лист. Захвалнице је уручио председник организационог одбора турнира Ференц Дукаи, а признање је преузео дописниик „Дневника“ из Потисја Милорад Митровић.   

 

ОдорхеиКристианштад  33:43 (15:23)

 

КањижаСпортска хала „Бање Кањижа“, гледалаца 300. Судије: М. Боричић и Д. Марковић. Искључења: одорхеи 12, кристианштад 10 минута. Седмерци: Одорхеи 4 (2), Кристианштад 5 (4).

ОДОРХЕИ: Голубовић, Драгаш 7, Михалеа 10 (2), Балаж, Фекете, Талас, Гхита Раду 4, Секе 3, Венцел, Кузмановски1, Венцел, аСадови 2, Баранау, Виловски 4, Вихаслау 2, Бузогањ.

КРИСТИАНШТАД: Л. Ларсон, Капелин , Хален 2, Персон 4, Гудмундсон 4, Фрејман 4, Хнингтон 3, Хас Ериксон 7, Нилсен 3, Соренсен, Ј. Ларсон 6, Липовац 1, Арнасон 3, Кринтз 2, Моберг. Шустер.  

 

Програм за суботу 26.август

 

12,00 Ревијалне дечје утакмице

18,00 Кристианштад – Бурса Нилüфер БК

20,00 МОЛ-Пик Сегед – Нексе

М. Митровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести