Крпеж Шлезак: Битан моменат за будућност српског рукомета

СТАРА ПАЗОВА: Капитен женске рукометне репрезентације Србије Катарина Крпеж Шлезак изјавила је да су олимпијске квалификације у мађарском Ђеру изузетно битан моменат у каријери сваке играчице, али и за будућност српског рукомета.
Katarina Krpez Slezak
Фото: Katarina Krpež Šlezak, foto: RSS (EHF)

Српске рукометашице сутра путују у Мађарску, где их од петка до недеље чека борба за пласман у Токио, што би био први пут после Сеула 1988. године да женски рукомет буде заступљен на највећој спортској смотри.

"Срећне смо и узбуђене. Знамо шта значи када се каже „олимпијске квалификације“. Битан моменат за нас, наше каријере, али и будућност српског рукомета и генерације које долазе. Стварно желимо да се пласирамо у Токио. Спремамо се, имамо тактику за све три утакмице. Морамо максимално добро да одрадимо, да верујемо у то што радимо и да се бацамо за сваку лопту. Хрватице су на прошлом Европском првенству показале кључ тога. То је нешто што у последње време нисмо имале, али не враћамо се на оно шта је било. Видим да свака девојка гине на тренингу, да се бодримо међусобно, да смо позитивне и то је добар знак пред почетак квалификација", рекла је Крпеж Шлезак за сајт РС С.

Први противник је селекција Русије, селекција коју капитенка врло добро познаје, с обзиром да игра у руском Ростову одакле долазе најбоље руске рукометашице.

"Биће тешко, Рускиње су у доброј форми. Играм са већином из прве поставе. Доста добро их знам, добро се познајемо, знамо шта раде, али битно је да то и зауставимо на терену. Нису незаустављиве, али су фаворити. Свакоме може да се деси добар или лош дан, верујем да ће бити наш најбољи. Ако се будемо бориле, кидале, бацале на главу, мислим да ће бити добро.

Након тога, за мање од 24 сата следи и дуел са Мађарицама.

"Биће јако незгодно, прошли пут на ЕП у Данској нисмо показале шта знамо. То може да буде и добро и лоше у овом случају. Добро се познајемо. На свакој утакмици све зависи од нас. Морамо бити паметне и хладне главе. Не смемо да уђемо у ритам трчања и грешака. Иако је узбуђење велико, морамо да будемо смирене и на паметан начин завршимо. Да изборимо пролаз у Токио, што због нас, што због будућих генерација", закључила је Крпеж Шлезак.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести