Куп Србије: Новосађани за финале против Шумадинаца

Рукометаши Војводине савладали су аранђеловачки Шамот  и тако обезбедили пласман у полуфинале рукометног Купа Србије проф. др Бранислав Покрајац.
РК Војводина/Арсенић бриљирао у полуфиналу
Фото: РК Војводина/Арсенић бриљирао у полуфиналу

Новосађани су, као што је било и очекивано лако дошли до победе у Аранђеловцу и заказали борбу за финале са Радничким из Крагујевца. Други полуфинални пар чине Динамо и Партизан, који је помало неочекивано избацио Металопластику у четвртфиналу.

Војводина и Шамот су водили равноправну битку до 20. минута, Аранђеловчани су уз подршку публике и добре потезе успевали да одржавају резултатску неизвесност. Ипак у финишу првог полувремена шампиони Србије су се разиграли и на паузу отишли са девет голова предности (17:8), и било је јасно да ће Новосађани оправдати улогу фаворита и пласирати се у полуфинале Купа Србије.

Воша је наставила са доминантном игром и постепено повећавала предност. Поред ефикасности у нападу црвено-беле је красила и покретљива одбрана са сјајним Луком Арсенићем на голу, који је на крају понео и епитет најбољег актера утакмице.

Полуфинални мечеви су на програму 5. априла.

Шамот - Војводина 17:33 (8:17)

АРАНЂЕЛОВАЦ: СРЦ Шумадија, гледалаца 250. Судије: Цветковић и Петровић (Ниш). Седмерци: Шамот 4 (3), Војводина 0. Искључења: Шамот 2, Војводина 4 минута.

ШАМОТ: Чоловић, Прековић 1, Радисављевић 2, Илић, Барбатесковић 2, Радосављевић 2 (1), Живојиновић, Крејовић 3, Мрдовић, Ломић, Змајевић 1, Милинић, Мрда 2, Митровић, Лековић 3 (2), Дамјановић 1.

ВОЈВОДИНА: Лучин, Арсенић, Васић 4, С. Милић, М. Милић 1, Оцвирк 4, Вуковљак, Миленковић 4, Пушица 1, Рађеновић 2, Пешић 5, Томић 2, Роган 7, Грозданић, Пукховски 3.

В. Г.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести