КУП Србије: Рукометаши Вој­во­ди­не играју за шести тро­феј

СМЕДЕРЕВО: Рукометаши Војводине пласирали су се у седмо финале Националног купа које од пре неколико година носи име легендарног играча и тренера проф. др. Бранислава Покрајца.
r
Фото: rss.org.rs

У полуфиналу Новосађани су славили над крагујевчаким Радничким 30:18. Актуелни шампион из српске Атине до сада је у шест финала освојио пет наслова (2006, 2011, 2015, 2019 и 2020). Да ли ће му то поћи за руком и шести пут зна ће се вечерас од 18 часова када је на програму финале у коме се Војводина састаје са победником сусрета Железничар - Металопластика.

Војводина је од почетка сусрета наметнула своју игру где је акценат ставила на чврсту одбрану и брзу транзицију, па је повела 3:0 и до краја није испуптала предност. Обе екипе су се одлучиле за оштрију одбрану, где је Војводина била квалитетнија, па су Крагујевчани деловали немоћно. Избраници Бориса Ројевића први погодак из позиционог напада постигли су тек у петом минуту. Захваљујући одличној дефанзиви и голману Луки Арсенићу Војводина је била доминантнија у ситуацију када  је била без два играча у пољу због великог броја искључења. Раднички није успео да постигне погодак.

Показало се да неулазак луцидног креатора игре Немање Прибака и Бранка Томића и голмана Светислава Веркића нису оставили трага на игру Војводине. Новосађани су повели седам голова разлике у 23. минуту (12:5), где је конце игре у нападу држао Јовица Николић и решетао мрежу одличног голмана Крагујевчана Гемаљевића са позиције и линије од седам метара. Занимљиво је то да Војводина у првом полувремену није постигла много голова са позиције крила и пивота, што је за њу карактеристично, док је алфа и омега дефанзиве Миљан Вуковљак у неколико наврата показао да има квалитет и за напад.

У наставку Војводина је довела, до савршенства и фанатизма одбрану 6-0, где су новосдски играчи потпуно неутралисали напад Крагујевчана, који су хтели, али нису могли, пошто им је напад био потпуно неубедљив понекад и досадан до ициве пасиве. То је Војводина искористила, лако је постизала голове, напад је био сигурнији, где је сваки играч који је добио поверење тренера Ројевића дао максимум. Новосађани су преко Милића стигли до 12 голова разлике, да би Миленковићев погодак додирнуо 13 гол (30:17).

Ј. Галић

Раднички – Вој­во­ди­на 18:30 (8:13)

СМЕДЕРЕВО: Спортска хала „Смедерево“, без при­су­ства пу­бли­ке, суди­је: Секулић и Јовандић (Панчево). Сед­мер­ци: Раднички 2 (2), Вој­во­ди­на 3 (3), искључења: Раднички 10, Вој­во­ди­на 14 ми­ну­та.

РАД­НИЧ­КИ: Гемаљевић (14 одбрана), Сто­шић, Ба­руyић 1, Му­тавyић, Д. Пе­тро­вић, До­бро­са­вље­вић 2, Ка­са­ло­вић 1, Кнежевић, Стевановић, Л. Ђе­рић 2, Ста­но­јев 1 (1), Бог­да­но­вић 7, С. Ђе­рић, Утвић 1, Ву­ко­вић 3 (1), Продановић.

ВОЈ­ВО­ДИ­НА: Куртеш 2, Ми­лић 1, Мир­ко­вић 2, При­бак, Ву­ко­вљак 4, Вер­кић (2 од­бра­на), Миљ­ко­вић, Ми­лен­ко­вић 3, Подунавац, Ар­се­нић 2 (10 од­бра­на), Ра­ђе­но­вић 3, Рат­ко­вић 2, Стан­ко­вић 1, Ни­ко­лић 5 (3), Шо­тић 2, Ба­бић 3.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести