Куп Србије: Шапчани после продужетака освојили трофеј

Рукометаши Металопластике освојили су Куп после велике борбе са троструким узастопним освајачем Војводином.
Рукометни савез Србије
Фото: Рукометни савез Србије

Шапчани су приказали невероватну игру и вођени голманом Арсићем али и публиком у Лесковцу заслужили су да се пехар Купа нађе у витрини уз титуле шампиона Европе које су освајале пређашње генерације.

Уводни минути сусрета припали су Новосађанима који су преко Томића и Прибака лако постизали голове, док је један од хероја победе у полуфиналу Ахмед Бедуи наставио са сјајним интервенцијама. Успели су Шапчани прво да смање заостатак а затим су дошли и до вођства (6:8). Публика је била подељена те су се звуци подршке чули како за Вошу тако и за Металопластику. Шапчани су одржавали предност захваљујући погоцима Азиз Мохамеда као и бравурама на голу капитена Дарка Арсића с којом су отишли на одмор. Добра ствар за Војводину била је што се пред крај првог дела „пробудио“ Јовица Николић који је након силовитог продора постигао погодак те смањио предност на само један гол.

У наставку утакмице некада шампиони Европе, играчи Металопластике наставили су са сјајном игром и на кратко имали и три гола вишка. Покушао је Ројевић да променом голмана смањи заостатак али шутери Металопластике нису марили за то већ су наставили са брзим и сигурним нападима те тако одржавали предност. Војводина је перфектном игром у одбрани успела да приђе на само гол заостатка. На истеку 50. минута публика је постала бучнија а играчи Воше су ношени подршком са трибина и клупе дошли до изједначења и потпуно се вратили у меч. У самом финишу руке нису задрхтале ни једнима ни другима те је регуларни део сусрета завршен (25:25), уследили су продужеци.

Фото: Рукометни савез Србије

Капитен Шапчана Арсић наставио је са бравурама и одбранио четири седмерца. Рукометаши Металопластике отворили су други продужетак са више енергије  и поново имали два гола предности.

Светислав Веркић је одбранио седмерац пред сам крај меча али то није било довољно те пехар намењен освајачу Купа након 70 минута борбе одлази у Шабац.

Војводина – Металопластика 28:29 (27:27, 25:25, 12:14)

ЛЕСКОВАЦ: СЦ Дубочица, гледалаца: 1.500.Судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Искључења: Војводина 14, Металопластика 6 минута. Седмерци: Војводина8(5), Металопластика2(1).

ВОЈВОДИНА: Шијан, Куртеш, Милић 1, Прибак3 (), Оцвирк 7 (5), Жмавц, Миленковић, Рађеновић2 (), Ратковић 1, Томић 2, Николић7, Роган(), Кљајић 4, Буњевчевић, Бедуи5одбрана  седмерац,Веркић.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 1, Јевтић 1, Н. Миловановић, Ћосић, Срдановић 4, Мирковић, Ф. Миловановић, Мохамед 9, Иванић, Арсић 7 одбрана2 седмерца, Терзић, Брајовић 7, Миленковић 3, Мештер 1 (1), Дакић 3.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести