Куп Србије: Војводина боља од Новог Пазара

Рукометаши Војводине пласирали су се на завршни турнир националног купа “Проф. др Бранислав Покрајац”, који ће се ове године одржати 26. и 27. марта у Зрењанину.
РК Војводина
Фото: РК Војводина

Изабраници Бориса Ројевића победили су на неугодном терену у Новом Пазару и тако остали у игри да одбране трофеј купа освојен прошле сезоне. Поред Новосађана за пехар ће се борити Металоластика, Динамо и Партизан.

По очекивању домаћин је кренуо од самог старта да Новосађани пруже максимум, ако мисле да наставе такмичење у Купу. Током првих петнаестак минута дугим нападима успели су да донекле "успавају" госте. Таква игра одржавала их је у егалу (4:4), да би Војводина "затегла" одбрану, а голман Светислав Веркић одбранио је четири-пет зицера, што се одмах одразило и на резултат. Новосађани су стигле до четири гола вишка (4:8), али то није обезхрабрило Пазарце, напротив ухватили су резултатски прикључак, који су успевали да одрже до одласка на одмор (8:10)

Иако су после првог дела били у вођству, игра Новосађана није пленила лепотом, срећом имали су расположеног голмана Веркића, а на руку им је ишло и то што је домаћину средином полувремена пала концентрација.

Међутим, наставак је донео право лице Војводине. Било је то шампионска игра изабраника Бориса Ројевића. Оно што је потпуно сломило отпор домаћина била је сјајан, невероватно покретљива и чврста одбрана. Одлични Веркић добио је сјајну замену међу стативама у Луки Арсенићу, који је невероватно бранио, а његови саиграчи су то претварали у голове. Средњи бек Немања Прибак сигурно је разбијао Војводинин напад, где су бекови (Николић, Илић, Сретеновић...), поред ефикасности, стварали шансе које су пивот Ратко Стојковић и Немања Ратковић, те крила Гвозцени, Станковић и Продановић одлично користили и повећавали предност у корист своје екипе. Пазарцима много тога није више полазило за руком, док су Новосађани одржавали седам-осам голова разлику и утакмицу лагано привели крају.

Нови Пазар - Војводина 18:27 (8:10)

НОВИ ПАЗАР: Дворана Пендик, гледалаца: 300, судије: Ђокић и Благојевић (Јагодина). Седмерци: Нови Пазар 3 (2), Војводина 2 (2), искључења: Нови Пазар 2, Војводина 10 минута.

НОВИ ПАЗАР: Миленковић, Раковић, Мујчиновић, Црновршанин, Хаyовић, Жујовић 1, Хакић, Сефовић, Милошевић 4, Мекић, Бандука 7 (2), Радисављевић 1, Арифовић 1, Брунчевић, Давидовић 3, Међедовић 1.

ВОЈВОДИНА: Овчина 1, Мирковић 1, Прибак 1, Илић 2, Медурић 1, Арсенић, Ратковић 2, Продановић 2, Томић 1, Станковић 2, Николић 5, Веркић, Грозданић 5 (2),  Вучковић, Сретеновић 2, Стојковић 2.

Ј. Галић

Банатски дуел Панчевцима

У мечевима четвртфинала Купа Србије “Проф. др Бранислав Покрајац” за рукометаше постигнути су следећи резултати: Раднички 1964 (Крагујевац) - Металопластика (Шабац) 24:29, Кикинда Гриндекс - Динамо (Панчево), Партизан (Београд) - Железничар 1949 (Ниш) 33:32 (28:28), Нови Пазар - Војводина (Нови Сад) 18:27.

Завршница националног купа за четири најбоље мушке екипе је 26. и 27. марта у Зрењанину, а трофеј брани Војводина. Првог дана на програму су полуфинални мечеви Динамо (Панчево) - Партизан (Београд) и Металопластика (Шабац) - Војводина (Нови Сад), док је финале сутрадан.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести